Somali’de 14 evladını kaybeden kadın 15'inci oğlunun hapisten kurtardı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yaşayan 78 yaşındaki Luley Osman, 14 evladını farklı nedenlerle kaybettikten sonra kalan tek sağ oğlunun hapisten kurtulmasının mutluluğunu yaşadı.

Haberler Anadolu Ajansı 21.01.2021 - 06:07

Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, 2017’den beri oğlunun devlete olan borcunu ödemek ve oğlunu hapisten kurtarmak için hamallık yapan Luley Ana'yı oğluna kavuşturmak için sosyal medyada kampanya başlatan gençlerin taleplerine sessiz kalamadıklarını söyledi. 

Nur, Hasan Ali'nin devlet malını kötüye kullandığı için tutuklandığına dikkati çekerek, "Ali'nin cezası bitti. Kendisi devletin silahını satmıştı ancak sattığı silahın parası hayırsever insanlar ve Adalet Bakanlığı tarafından devlete geri ödendi.’’ ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, "Daha önce söz verdiğimiz gibi bugün Luley Ana ve bir süredir gözaltında olan oğlu Hasan Ali ile beraberiz." dedi.

Ali'nin annesi Luley Osman ise 14 oğlunu kaybettikten sonra hapisteki 15'inci oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Oğlunun hapisten kurtarılması için yardım eden başta Adalet Bakanı Nur olmak üzere herkese teşekkür eden Osman, torun sahibi olmak için oğlunu hemen evlendireceğini söyledi.

Ali, 2015'te katıldığı orduda 8 ay üst üste maaş almayınca tüfeğini sattığı için 2017 yılında tutuklanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız