"Suriyeli biliminsanını MOSSAD öldürdü" iddiası

Suriye'de roket ve füze alanında yapımıyla ilgili çalışmalar yürüten biliminsanı suikaste kurban gitti. Suikastin arkasında İsrail istihbaratı MOSSAD'ın olduğundan şüpheleniliyor.

Haberler NTV Haber 07.08.2018 - 12:03

Saldırı, Suriye'nin Masyaf kentinde düzenlendi. Aziz Asbar isimli Suriyeli biliminsanı aracına konulan bir bombanın patlamasıyla şoförüyle birlikte hayatını kaybetti.

Asbar'in Suriye'de roket ve füzeler üzerine çalışan en önemli biliminsanı olduğu belirtiliyor. Asbar'ın ayrıca Suriye rejiminin kullandığı kimyasal silahların geliştirilmesi ve üretiminde de rol oynadığı söyleniyor.

Amerikan New York Times gazetesi ve Suriye medyası, suikastin arkasında İsrail istihbarat servisi MOSSAD olduğunu iddia etti.

Suriye medyası da suikastin arkasında MOSSAD'ın olduğunu yazdı. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise suikastin arkasında İsrail'in olduğu iddialarini reddetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız