'Türkiye'den altın gittiğine kuşku yok'

ABD 1 Temmuz'dan itibaren devletlerin ya da özel şirketlerin İran'a altın satmalarına getirilen yasağı titizlikle uygulayacağını bildirdi. Açıklamada, "Türkiye'den İran'a altın gittiğine şüphe yok" denildi.

Haberler NTV Haber 16.05.2013 - 12:44

ABD Hazine Bakanlığı'nın Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı David Cohen Kongre'de konuştu.

David Cohen, İran para birimi riyalin uğradığı büyük değer kaybının ardından bu ülkeye yapılan altın satışlarında artış olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı'nın Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı Cohen, 1 Temmuz'dan itibaren devletlerin ya da özel şirketlerin İran'a altın satışının yasaklanacağını da hatırlattı.

ABD'li müsteşar David Cohen, "Altın yasağını ihlal eden herkese karşı yaptırımlarımızı istisnasız uygulayacağımızı hem devletlere hem de özel sektöre açıkça belirttik" dedi.

Türkiye'den İran'a yapılan altın satışlarında bir artış olup olmadığı sorusuna Cohen, "Türkiye'den İran'a altın gittiği konusunda hiç kuşku yok" yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız