BlackBerry satıldı

Yaklaşık 15 yıl önce kurulan BlackBerry, son dönemde yaşadığı mali kriz nedeniyle 4500 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.

Haberler Anadolu Ajansı 23.09.2013 - 22:49

İçine düştüğü mali krizden bir türlü kurtulamayan Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry satıldı. Firmanın yeni sahibi Fairfax Financial oldu.

BlackBerry'den yapılan yazılı açıklamada, liderliğini Fairfax Financial Holding'in yaptığı bir konsorsiyumun 4.7 milyar dolarlık teklifinin kabul edildiği ve şirketin tüm hisselerinin bu konsorsiyuma devredildiği bildirildi.

Satışa ilişkin Toronto Borsası'na da gerekli bildirimlerin yapıldığı kaydedildi.

Mike Lazaridis tarafından 1999 yılında kurulan ve farklı özellikleri nedeniyle cep telefonu piyasasında bir dönem adından bahsettiren BlackBerry, mali krizi aşabilmek için en son 4500 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız