Fransa solu adayını seçiyor

Fransa'da sosyalistler, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandık başında. İktidardaki Sosyalist Parti'de ön seçimlerin ilk turu gerçekleşti.

Haberler NTV Haber 23.01.2017 - 02:51

  • 1
    Fransa’da Sosyalist Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçimlerin ilk turunda 7 aday yarıştı.
  • 2
    Fransa'da iktidardaki Sosyalist Parti'nin (PS) cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçimin birinci turunu, açıklanan ilk sonuçlara göre adaylardan eski Eğitim Bakanı Benoit Hamon kazandı.
  • 3
    Partinin ön seçimler için açtığı internet sitesinden açıklanan ilk sonuçlara göre, Benoit Hamon oyların yüzde 35,21'ini olarak birinci olurken, eski Başbakan Manuel Valls yüzde 31,56'sını alarak ikinci oldu.
  • 4
    Diğer adaylar sırasıyla, Arnaud Montebourg yüzde 18,68, Vincent Peillon yüzde 6,48, François de Rugy yüzde 3,49 ve Sylvia Pinel ise yüzde 2,1 oranında oy aldı.
  • 5
    Ön seçimin ilk turunda ikinci olan Valls, oylama sonrası seçmenlere yaptığı konuşmada, ikinci turda eski Eğitim Bakanı Benoit Hamon'la yarışacağı için mutlu olduğunu söyledi.

    Manuel Valls, seçmenin önemli bir tercihle karşı karşıya olduğunu belirterek, "İkinci tur için henüz bir şey belli değil. Bu seçimlerin farklı sonuçlara açık olacağını söylemiştim. Bu akşamdan itibaren yeni bir kampanya başlayacak. Garantilenmiş bir yenilgiyle, muhtemel bir zafer arasında tercih yapacaksınız" diye konuştu.
  • 6

    Ön seçimde sürpriz yaparak ilk turda birinci olan Hamon ise seçmenleri ikinci tur için "daha büyük bir seferberliğe" davet etti.

    Beniot Hamon, ilk turu kazanmasının sol kesim adına önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bunlar sol kesim adına koyduğumuz ilk tuğlalardır. Bana büyük sorumluluk getiren bu akşamı bir ilk etap olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

    Pinel Manuel ikinci turda Valls'e destek vereceğini açıklarken, Montebourg da seçmenlerine Beniot Hamon'a oy vermeleri çağrısında bulundu.

  • 7

    Ülkede ön seçimler için açılan 7 bin 530 sandık yerel saatle 19.00'da kapanırken, yaklaşık 1,7 milyon kişi oy kullandı.

    Sosyalist Parti'ye ilkbaharda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de pek şans tanınmıyor.  Anketler, ön seçimde yarışan hiçbir sosyalist adayın, cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalamayacağını gösteriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız