İsrail'de hükümet karşıtı göstericiler Meclis önünde çadır kurdu

İsrail'de binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası, erken seçim ve Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle Batı Kudüs'teki Meclis'in önünde çadır kent kurdu.

Haberler Anadolu Ajansı 01.04.2024 - 10:03

  • 1
    İsrail'de pazar akşamı yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı hükümet karşıtı gösterilerin ardından bazı gruplar Batı Kudüs'teki İsrail Meclisi önünde yüzlerce çadır kurarak burada kalmaya başladı.
  • 2

    DÖRT GÜN BOYUNCA ÇADIRDA KALACAKLAR

    Netanyahu hükümetinin istifası, erken seçim ve Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesini talep eden protesto organizatörü gruplar, İsrail Meclisi önünde dört gün boyunca çadırlarda kalacaklarını ve gösterilerini sürdüreceklerini açıkladı.
  • 3

    130'DAN FAZLA İSRAİLLİ ESİR

    Protesto grupları, İsrail ordusunun Gazze'ye saldırıları 6 aydır devam ederken, Gazze'deki İsrailli esirlerin evlerine dönemediği durumda Meclis'in ara tatile girmesini eleştirdi.

    İsrail Meclisi önündeki Kaplan Caddesi protestocuların kurduğu yüzlerce çadırla doldu.

    Gece saatlerinde de bazı göstericilerin buraya gelerek çadır kurmaya başladığı görüldü.

    Meclis önünde çadır kurmaya başlayan İsrailliler, "çok kötü bir noktada" olduklarını ve 130'dan fazla İsraillinin "Gazze Şeridinde" esir olduğunu söyledi.

  • 4

    Protestocular, Netanyahu hükümetinin sadece kendi siyasi makamlarını korumaya çalıştığını ve esirlerin durumunu önemsemediğini dile getirdi.

    İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümeti karşıtı ve Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ailelerine destek olmak için pazar akşamı düzenlenen kitlesel gösterilere yüz binden fazla kişi katıldı.

    Batı Kudüs'te göstericiler otoyolda trafiği kesti, ateş yaktı ve polisle karşı karşıya geldi.

  • 5
    Netanyahu, sokakta protestolar devam ederken düzenlediği basın toplantısında, erken seçim taleplerinin İsrail'i 8 ay boyunca "felce uğratacağını" ve "bu durumdan en fazla Hamas'ın memnuniyet duyacağını" savunmuştu.
  • 6

    İsrailli esirlerin yakınları, bundan sonra ülke genelinde sokaklara ineceklerini duyurmuştu.

    İsrail'de Netanyahu'yu 7 Ekim 2023'te Hamas'ın düzenlediği sürpriz saldırıdan sorumlu tutan hükümet karşıtı gruplar da gösterilere katılma çağrısı yapmıştı.

    Hamas ve İsrail arasında Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası için dolaylı müzakerelerin yeni turu pazar Kahire'de başlamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız