Günün öne çıkan 10 haberi (19 Mayıs 2018)

19 Mayıs 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 19.05.2018 - 17:04 Son Güncelleme : 19.05.2018 - 17:07

  • 1

    1. 19 MAYIS TÜM YURTTA COŞKUYLA KUTLANDI

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün beraberindeki 18 kişiyle 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla birlikte Milli Mücadele’nin meşalesi yakılmış, birkaç yıl içinde çağdaş Türkiye Cumhuriyeti doğmuştu.

  • 2

    2. MUHARREM İNCE SEÇİM MANİFESTOSUNU AÇIKLADI

    Samsun'da seçim manifestosunu açıklayan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Siyasette hakka, hukuka ve milletin tümüne saygılı bir üslup yerleştireceğiz. Türkiye'nin geleceği için ortak kaygıları paylaşan, Cumhuriyetin geleceği için ortak bir mücadele vermek isteyen herkesle birlikte yürüyeceğiz" dedi.

  • 3

    3. MEGHAN MARKLE VE PRENS HARRY EVLENDİ (KRALİYET DÜĞÜNÜ)

    İngiliz kraliyet ailesinde düğün heyecanı... Prens Harry ile ABD'li oyuncu Meghan Markle bugün evlendi. Canlı yayınlanan düğünü dünyada milyonlarca kişi seyrederken İngilizler de düğünün yapıldığı Windsor Şatosu önünde düğün heyacanını yaşadı. Davetliler arasında George ve Amal Clooney, David ve Victoria Beckham, Oprah Winfrey gibi pek ço ünlü yer aldı.

  • 4

    4. MAHİR ÜNAL AK PARTİ'NİN SON YAPTIRDIĞI ANKETİ AÇIKLADI

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda bizim kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük 54-56 bandındayız. AK Parti de 1 Kasım'daki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandında." dedi.

  • 5

    5. SÜPER LİG'DE ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ

    Spor Toto Süper Lig'de sezonun son 90 dakikası oynanacak. 3 takımın şampiyonluk iddiası sürüyor. Zafere ulaşacak takım bugün saat 21.00'de belli olacak. Galatasaray'a son maçında 1 puan yeterken; Başakşehir ve Fenerbahçe, Galatasaray'ın kaybetmesini bekleyecek.

  • 6

    6. PARAGUAY'IN KUDÜS BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇILIYOR

    ABD ve Guatemala'dan sonra Güney Amerika ülkelerinden Paraguay da önümüzdeki günlerde İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e nakledecek. Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga bir radyoya yaptığı açıklamada Büyükelçiliğin önümüzdeki günlerde açılmasının planlandığını söyledi. 

  • 7

    7. İSTANBUL'A ÜÇÜNCÜ SÜRÜCÜSÜZ METRO GELİYOR

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), mega kentin üçüncü sürücüsüz metrosu için düğmeye bastı. Sürücüsüz olarak çalışan Üsküdar-Yamanevler metro hattı ve 2018'in sonunda hizmete girmesi planlanan Kabataş-Mahmutbey sürücüsüz metro hattı projesine, Yenikapı-Otogar-Havaalanı-Kirazlı metrosu da ekleniyor.

  • 8

    8. GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN ZİRVESİNDE

    Altının gram fiyatı bu hafta, altının ons fiyatındaki değer kayıplarına karşın dolar kurundaki yükselişlerden bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi. Haftaya 182,8 lira seviyesinden başlayan gram altın, bu süreçte yükseliş eğilimini sürdürerek, 187,5 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

  • 9

    9. ÜNLÜ GİRİŞİMCİLERİN '20 SAATTE' ÖĞRENME SIRRI

    Bazı uzmanlar, öğrenilecek konuyla ilk temasımızdan sonraki ilk 20 saatin en üretken öğrenme süreci olduğunu söylüyor. Bu da, ilk 20 saatte beynin yeni uyaranlara cevap verebilir ve ilgi gösterebilir koşullara sahip olmasıyla açıklanıyor.

  • 10

    10. AHLAT AĞACI FİLMİ CANNES'DA İLK KEZ GÖSTERİLDİ

    Bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacı filminin ekibi kırmızı halıda yürüdü ve filmin ilk gösterimine katıldı. Galaya Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana gibi ünlü isimler de katıldı. Nuri Bilge Ceylan’ın dünya prömiyerini yaptığı yeni filmi Ahlat Ağacı, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız