İstenen 10 bin lirayı fazla buldu, kendi yaptı

Ordu’da yaşayan Durdu Okur, hastalıkları nedeniyle yürüyemeyen  eşinin evden rahat çıkabilmesi için asansör yaptırmak istedi. İstenen 10 bin lirayı  fazla bulan emekli marangoz, ahşaptan asansör yaptı. Asansör 500 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. 

Haberler İHA 15.09.2021 - 14:51 Son Güncelleme : 15.09.2021 - 15:23

  • 1
    Ordu'da bir kişi yürüme problemi olan eşinin dışarı rahat çıkabilmesi için ahşaptan asansör yaptı.
  • 2

    Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Çaytepe Mahallesi’nde yaşayan 68 yaşındaki Durdu Okur ile 67 yaşındaki Meryem Okur, 45 yıl önce evlendi.

    Şeker hastası olan Meryem Okur’un bir süre sonrasında hastalığı ilerledi.

    Son yıllarda Alzheimer ile de mücadele eden ve iki dizinde protez olan kadının ayağında da şeker hastalığı nedeniyle yaralar oluştu.

  • 3
    4 ay Mersin’deki bir hastanede tedavi gören kadın, evinin merdivenlerini inemeyince 50 yıllık marangoz olan eşi yaşadıkları apartman dairesinin dış cephesine asansör yaptırmak istedi.
  • 4

    500 KİLOGRAM YÜK TAŞIYABİLİYOR

    Görüştüğü ustalardan aldığı 10 bin lira fiyatı fazla bulan emekli marangoz, kolları sıvadı. Elinde bulunan 25 yıllık akasya ağaçlarından asansör yapan Okur, 500 kilogram yük taşıyan bilen bir motor kullandı.

  • 5
    Görenlerin asansörü demir sandığını söyleyen Okur, "Çok şükür hedefime ulaştım, çok da orijinal bir şekilde güzel oldu. 'Ahşaptan olmaz' dediler ama benim yaptığım çok da güzel oldu” diye konuştu.

    Eşinin 40 senedir şeker hastası olduğunu dile getiren Okur, şunları söyledi:

    "Bir yılı aşkında Alzheimer ile mücadele ediyor, beyninde yüzde 30 küçülme oldu. Şu anda kendisine de pek fazla sahip çıkamıyor, iki dizinde de protez var. Yaklaşık 6 ay önce ayağında şeker hastalığından dolayı yara çıktı. 4 ay boyunca Mersin’de hastanede tedavi gördü, şu anda da tedavisi sürüyor. Kendi kendine hareket edemeyen ve merdivenlerden dolayı dışarıya çıkamayan eşim için bir çare bulmak istedim.”
  • 6
    45 yıl önce evliliklerinin aşk ile olduğunu ve halen birbirlerini sevdiğini ifade eden Durdu Okur, “Allah’a şükür olsun eşimin de dışarıya çıkması ve en azından temiz hava alması için bu işi tertipledim. Biz, aşkla severek birbirimizi çok severek evlilik yaptık. Bu zaman içerisinde çok şeylerle karşılaştım ve devam ediyor. Allah kimsenin başına vermesin. Zor durumdayız ama bugünlerimize şükürler olsun” diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız