Karadeniz fıkrası gibi! Aynı caddede farklı 2 iftar saati

Samsun'un Ambartepe ile Ordu'nun Şenbolluk mahalleleri, birbirlerine komşu olmalarına rağmen yıllardır 1 dakika arayla iftar yapıyordu. Gelenek bu yıl değişti. İki mahallenin sakinleri artık birlikte iftar yapma kararı aldı.

Haberler DHA 12.03.2024 - 07:44

  • 1
    Samsun'un Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe ve ilerisindeki Elimdağ mahalleleri ile Ordu'nun İkizce ilçesine 24 kilometre mesafedeki Şentepe Mahallesini, 7 metre genişliğindeki yol ayırıyor.
  • 2
    İki kentin sınırı olarak kabul edilen ve yarısı Samsun, diğer yarısı ise Ordu'ya ait yol, bölgede yaşayanlara ilginç durumlar yaşatıyor. Mahalle sakinleri, yolun karşısına geçtikleri anda bulundukları kenti de değiştirmiş oluyor. Yola bakan binalarda karşılıklı evlerde oturanlar ayrı illerde yaşıyor.

    Ev sahipleri birbirlerini sabit telefon hatlarından ararken de şehirlerarası kod kullanmak zorunda kalıyor.
  • 3
    Bir adımla kent değiştiren mahalle sakinleri, karşılıklı oturdukları evlerde bugüne kadar ramazan ayında 1 dakika arayla oruçlarını açıyordu. Karşılıklı evlerde oturup oruçlarını 1 dakika arayla açan mahalle sakinleri, bu yıl ise ortak bir karar alarak iftarlarını birlikte yapma kararı aldı.
  • 4
    Kısa aralıkla 2 mahallenin cami hoparlöründen duyulan ezanlar, bu ramazan ayı itibari ile aynı anda okundu. İftar yemekleri ise mahallede yaşayıp imkanı olan vatandaşlar tarafından cami avlusunda ikram edildi. Ezan okunmasına yakın Şentepe Mahallesi Topul Camiine gelen 3 mahalle sakinleri, birlikte iftar yaparak, oruçlarını açtı.
  • 5

    "30 SANİYE ŞARTI İLE BULUŞMA SAĞLADIK"

    Şentepe Mahalle Muhtarı Engin Arslan, bundan sonra iki mahalle halkının ortak iftar yapacağını belirterek, “Burada iki taraf birbirine bağlı. Meridyen farkından dolayı bugüne kadar okunan ezanlar arasında oluşan 1 dakikalık farkı kaldıralım dedik. Ortak bir yerde oruç açalım dedik. Bizim camimizin yanında ve diğer camimizin yanında akşamları ayrı ayrı oruç açmak için alan oluşturduk. Bundan sonra birlikte oruçlarımızı açacağız artık. Ezanlar arsında saate göre fark var ama bizim aramızda böyle bir şey olmayacak. Biz bunu kaldırdık. Böyle daha iyi oldu. Çünkü yıllardır farklı bir şekilde oluyordu. Yine de ortak noktada buluştuk. 30 saniye onlardan, 30 saniye bizden gitmek şartı ile ortada bir buluşma sağladık” dedi.
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız