Meclis'te kaçakçı polemiği

TBMM Genel Kurulu'nda, Yeni Yargı Paketi'nin görüşmelerinde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi arasında tartışma yaşandı.

Haberler 18.06.2014 - 07:13

  • 1

    Meclis'te kaçakçı polemiği

    TBMM Genel Kurulu'nda, Yeni Yargı Paketi'nin görüşmelerinde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi arasında tartışma yaşandı.
    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın 2007 yılında yaptığı konuşmada, son 2,5 yılda Türkiye'ye 31 ülkeden 28 milyar dolarlık petrol geldiğini ancak gümrük kayıtlarına göre ülkeye giren petrol miktarının 9,3 milyar dolar olduğunu söylediğini belirterek, Başbakan'ın, "Tam 18,7 milyar dolarlık kaçak vardır. Buna KDV, ÖTV, EPDK payı eklediğimizde bu kaçakçılığın boyutu tam 38 milyar dolara ulaşmaktadır. İşte 38 milyar dolarlık bu rakam, kaçakçının cebine girmektedir, biz bunu tespit ettik" dediğini kaydetti.
  • 2

    Meclis'te kaçakçı polemiği

    Hamzaçebi, kaçakçının cebine giren 38 milyar dolarlık para konusunda bir takibat, işlem, soruşturma beklediklerini söyledi:
    "Aradan 7 yıl geçti. Başbakan bir daha ağzını açıp tek kelime etmedi. Başbakan'a sormak istiyorum; bu tespit ettiğiniz 38 milyar dolar kaçakçının cebine giren para hakkında hangi işlemi yaptınız? Bir işlem yapılmadıysa bu kaçakçılara neden göz yumulmuştur, neyin karşılığında göz yumulmuştur. Başbakan'ın söylediklerine itibar etmek durumundayım. Yoksa bunlarla daha sonra bir şekilde uzlaştınız mı? Devletin bilmediği birtakım gayrıresmi uzlaşmalar mı gerçekleştirdiniz, neyin karşılığında gerçekleştirdiniz? Üçüncü ihtimal; bunların hiçbiri doğru değildi. Başbakan doğru söylemiyordu, yani yalan söylüyordu. Başbakanların yalan söylememesi gerektiğine inanırım. Ben Sayın Bakan'dan cevap bekliyorum."
  • 3

    Meclis'te kaçakçı polemiği

    Bunun üzerine söz alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hamzaçebi'nin üslubunu yadırgadığını belirterek, "Kaçakçılık gibi konuda net bir rakam ortaya koymak son derece güçtür. Teorik bazı hesaplamalar her zaman yapılabilir. Kaçakçıları yakalarsınız net rakam tespit edersiniz. Ama bulamadıklarınızla ilgili, dolaylı olarak çeşitli hesaplamalar yapılabilir. Tabii ki o metni görmüyoruz ama orada Sayın Başbakan bu konudaki kararlılığının önemini vurguluyor. Bunun, amacından saptırılmasını yadırgıyorum. Hükümetin kaçakçılıkla ilgili politikası, kararlılığı ortadadır" diye konuştu.
  • 4

    Meclis'te kaçakçı polemiği

    Yeniden söz alan Hamzaçebi ise "Başbakan'ı elbette savunacaksınız ama insan biraz dersini çalışır, tutarlı bir şey söyler. Başbakan'ı koruyacaksınız, yoksa size hesap sorar. Bu korkuyla gelişigüzel bir şey söylüyorsunuz. Benim üslubumda ne var? Başbakan'ın grup toplantısında cümlesi aynen böyle. Yalan söylüyorsunuz. Başbakan'ı savunmak adına gerçekleri saptırıyorsunuz" dedi.
  • 5

    Meclis'te kaçakçı polemiği

    Cevdet Yılmaz, Hamzaçebi'ye, "Bu bir grup başkanvekiline yakışmaz. Edepsizlik yapmayın" diye tepki gösterdi.
  • 6

    Meclis'te kaçakçı polemiği

    Hamzaçebi ise "İşte Başbakan korkusu böyle bir şey... Seviye meselesi, insan olma meselesi... Bana oradan edep dersi vermeye kalkıyor. Ben sizin seviyenize inmeyeceğim, bu cümlenizi size iade edeceğim" ifadesini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız