Hapishanedeki Bill Cosby’den ilk açıklama

Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan ve cezaevine konulan Bill Cosby, basın sözcüsü aracılığıyla ilk kez açıklama yaptı. Cosby, siyasi görüşlerinden dolayı hapsedildiğini öne sürdü.

Haberler ntv.com.tr 14.02.2019 - 15:08 Son Güncelleme : 14.02.2019 - 15:14

  • 1

    80’li yılların fenomen dizisi Cosby Ailesi ile tanınan ünlü oyuncu Bill Cosby, cinsel saldırı suçundan üç yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmıştı. 2004 yılında Andrea Constand adlı kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunan ve cezaevine konulan 81 yaşındaki ABD’li oyuncu, cezaevine girdiğinden bu yana ilk kez açıklama yaptı.  

  • 2

    Basın sözcüsü Andrew Wyatt aracılığıyla bir açıklama yapan Cosby, “Siyasi görüşlerim, tüm ırkları, cinsiyetleri ve inançları insanileştirme çabalarım benim telle çevrilmiş, çelik ve demirden yapılmış bir odaya konulmama sebep oldu” dedi.

  • 3

    Cosby ayrıca, hapishanesini büyük siyasi mahkumlar Martin Luther King Jr, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Randal Robinson ve Dr. Benjamin Chavis’inkine benzetti.

  • 4

    Sözcü Wyatt, “Kendisini ziyaret ettiğimde üzgün olmadığını gördüm. Vicdan azabı çekmiyor çünkü yanlış bir şey yapmadı. Suçlayanların sesinin yükselmesi anlatılanların gerçek olduğu anlamına gelmez. Ve Amerika kadınların yalan söylemediğini söyler. Kadınlar yalan söyler” ifadesini kullandı.

  • 5

    Cosby, açıklamasında, kendisini hapse atan hukukçuların siyasi atmosferden etkilendiklerine inandığını da belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız