Harvey Weinstein'in şirketinden iflas başvurusu

Sosyal medyada başlatılan #metoo kampanyasının fitilini ateşleyen ve taciz skandalıyla gündeme gelen Hollywood film yapımcısı Harvey Weinstein'in kurduğu şirket iflas başvurusu kararı verdi. (Kaynak: DW Türkçe)

Haberler 26.02.2018 - 15:53

  • 1
    Hollywood film yapımcısı Harvey Weinstein'in kurduğu New York'taki film ve televizyon stüdyoları The Weinstein Company, yatırımcı bulamayarak iflas başvurusu yapma kararı aldı.
  • 2
    ABD'de basınında yer alan haberlere göre firmadan yapılan açıklamada "Bu, çalışanlarımız, bize kredi veren kişiler ve tüm kurbanlar için aşırı derecede talihsiz bir son olsa da; yönetim kurulumuzun firmanın kalan değerini en üst seviyeye çıkaracak bu tek çareye başvurmak, yani kontrollü şekilde iflas başvurusunda bulunmaktan başka seçeneği kalmamıştır" ifadelerine yer verildi.
  • 3
    Weinstein'in geçen Ekim ayında cinsel taciz ile suçlanmasının ardından aralarında birçok ünlü ismin bulunduğu yüzden fazla kadın ünlü yapımcının kendilerini de taciz ettiğini iddia etmişti.
  • 4
    Olay gösteri dünyası başta olmak üzere birçok sektörde benzer istismar suçlamalarının ortaya çıkmasına ön ayak olmuş, sosyal medyada başlatılan #metoo kampanyası dünya çapında ses getirmişti.
  • 5
    “The King’s Speech” (Zoraki kral), “Silver Linings Playbook” (Umut Işığım) ve "The Iron Lady" (Demir Lady) gibi tanınmış filmlere imza atan firmanın yaklaşık 375 milyon doları borcu olduğu tahmin ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız