Valentino gibi giyinmek

1920’lerden bugüne hâlâ bir stil ikonu: Rudolph Valentino...

Haberler 25.05.2010 - 13:50

  • 1

    1920’lerden bugüne hâlâ bir stil ikonu: Rudolph Valentino

    1895 - Castellanata doğumlu bu İtalyan genci New York’a geldiğinde henüz 18 yaşındaydı. 8 yıl sonra Şeyh (The Sheik) filminde oynadığı Şeyh Ahmed Ben Hassan rolüyle süperstar mertebesine yükseldi. Onun alışılagelmişin dışındaki Akdenizli görünümü, o zamana kadar Hollywood’da hüküm süren kumral mavi gözlü Amerikan imajının tam tersiydi. İtalyan şehvetinin temsilcisi Valentino’nun “Ateşli Latin Erkeği” olarak ün yapması uzun sürmedi. Yakışıklı aktörün bir seks sembolüne dönüşmesindeki en önemli etkense modadaki öncülüğüydü. Valentino’nun stili orta sınıfın giyim tarzını baştan aşağı değiştirdi ve bu tarz en az dört yeni moda akımın öncüsü oldu. Mahşerin Dört Atlısı filminin başarısını takiben daha önceden efemine bulunan kovboy pantolonları Amerikan erkekleri arasında yaygınlaşmaya başladı. 20. yüzyılın ilk erkek popüler ikonu kol saatlerine dair önyargıyı silen isim de o oldu. Kol saati de ilk çıktığında bilekliğe olan benzerliği dolayısıyla Amerikan erkekleri tarafından kadınsı olarak algılanıyordu. Valentino saç şekliyle de bir akımın öncüsü oldu. Şeyh’in gösterime girmesinden sonra filmde saçlarını özenle arkaya yatıran aktörü taklit eden birçok erkek oldu. Günümüzde de kullanılmaya devam eden bu saç stili, aslında o dönemde Amerika’da Vaselinos olarak anılıyor, saçlarını bu tarz tarayan Amerikan oyuncular ise “Şeyhler” olarak adlandırılıyordu. Valentino 1926 yılında öldüğünde henüz 31 yaşındaydı. Ölüm haberiyle beraber yüzbinlerce insan New York sokaklarına döküldü. Cenaze evini dolduran halk ve kadın hayranların yarattığı toplu histeri büyük bir kargaşaya sebep oldu.
  • 2

    Valentino gibi giyinmek

    Hiçbir zaman vasatın altında kıyafetlerle görüntülenmemesi Rudolph Valentino'nun odadaki en şık giyinen adam olma maharetinin kanıtıydı. O tam bir centilmendi. Ölümünün ardından gardrobu açık artırmaya çıkarıldığında içinde 50 civarı takım elbise olduğu rivayet edilir. İş takımından spor takıma, resmi takımlardan fitilli kadife kumaştan avcılık takımına kadar her tür aktivite için özel bir takımı bulunurdu. Eğer bu efsanenin stilini uygulamak istiyorsanız dolabınızda en az bir adet üstünüze bir eldiven gibi tam oturan takım elbisenizin mutlaka bulunması gerekiyor. Takım elbise ile görüntülenmediği zamanlarda bile tam oturan pantolonları ya da kovboy pantalonlarını beyaz yeleklerle kombine ediyordu. Şal desenli ve beyaz kürklü görkemli robdöşambrıyla keyif çatarken bile kendi zamanı için göz alıcı bir İtalyan’dı. Aslında bu lüks merakı hayatının tümüne yayılmıştı. Tüm mendilleri özeldi, iç çamaşırları ipektendi. Yüzükleri ve kol düğmeleri değerli taşlarla süslüydü. Cep saati ve sigaralığı bile pırlanta işlemeliydi. Valentino’dan öğrenilmesi gereken, giyimde sıradışı parçaları da kullanmaktan korkmamaktır. Tam bir Valentino görünümü yaratmak için geri kalan son unsursa her zaman şapka kullanmaktır.
  • 3

    Valentino gibi giyinmek

  • 4

    Valentino gibi giyinmek

  • 5

    Valentino gibi giyinmek

  • 6

    Valentino gibi giyinmek

  • 7

    Valentino gibi giyinmek

  • 8

    Valentino gibi giyinmek

  • 9

    Valentino gibi giyinmek

  • 10

    Valentino gibi giyinmek

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız