CHP'de Gürsel Tekin PM'de

Kurultaydan sonra yüzde 25 kadın kotasının uygulanmadığı gerekçesiyle yapılan itiraz karara bağlandı. İtiraz reddedildi ve Gürsel Tekin Parti Meclisi'ndeki yerini aldı.

Haberler NTV Haber 19.12.2010 - 16:28

CHP'de günlerdir beklenen Olağanüstü Kurultay yapıldı, yeni yönetim belirlendi ama sonuçlara itiraz geldi. İtirazın nedeni ise, parti meclisindeki yüzde 25 kadın kotası.

Bazı delegeler kadın kotasının ihlal edildiği gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna başvurdu.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyordu ve karar akşamüzeri açıklandı. Kurul, yapılan itirazı reddetti ve böylece en az oyu alan Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu Parti Meclisi'ndeki yerlerini aldılar.

Sabah saatlerinde NTV'ye konuşan Gürsel Tekin, seçimde az oy olmasıyla ilgili olarak "Tüzük açık, benimle ilgili sıkıntı yok" demişti.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun açıklamasında, ''PM'nin bir bütün olarak değerlendirildiği, 12 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan 6 üyenin, 68 kişilik PM listesinden de 15 kişinin seçilmesinden dolayı kotanın aşılması'' nedeniyle itirazın reddedildiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız