En çevreci şarap

Çöp alanları hızla doluyor. Yakında çöp atacak yer bulmak mümkün olmayacak. İşte bu soruna küçük bir çözüm... Kağıt şarap şişeleri...

Haberler 25.11.2011 - 15:05

İngiltere'de dünyanın ilk kağıt şişede şarap üretimi başlayacak...

Bunun nedeni ise ülkede yedi yıl içinde çöp alanlarının dolacak olması. Bu da şarap üreticilerini doğada çözünebilen ambalajlarda üretim yapmaya zorluyor.

Aynı zamanda kağıt şişelerdeki şaraplar ürünlerin taşıma maliyetlerini de azaltacak. Çünkü bir cam şişe yaklaşık 500 gram iken kağıt şişe 55 gram ağırlığında. Üstelik kağıt şişelerin karbon ayak zileri de daha az.

Kağıt şişelerin içindeki şarap tüketildikten sonra ambalajlar kompostların içine atılabilecek. Ve doğada tamamen yok olabilecek. Şu anda ürün test aşamasında.

İngiltere'de yaklaşık 15 milyon plastik şişe kullanılıyor. Bu şişelerin atıldıkları çöp alanlarında yokolmaları ise en az 500 yıl sürecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız