İstanbul'da 3.8'lik deprem

İstanbul'da merkez üssü Büyükçekmece olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haberler 19.10.2012 - 11:19

İstanbul'da bir deprem meydana geldi.

Merkez üssü Büyükçekmece olan 3.8 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi.

Saat 11.17'deki depremin derinliğinin 13.2 kilometre olduğu açıklandı.

Depremle ilgili NTV'ye konuşan AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Öncü ve artçısı olmayan bir deprem. Normal bir deprem. Vatandaşların sakin olması gerekir. Zemini kötü olan yerler için diğer ilçelerden de hissedilmesi mümkündür. Orada Kuzey Anadolu Fay Zonu hareket ediyor. Küçük faylar olabilir, bunlar üzerinde gerçekleşmiştir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ise, ''Depremin meydana geldiği alanda önemli deprem üretecek aktif fay parçaları bulunmamaktadır. Ancak çok küçük tali faylar sık aralıklarla olmasa da zaman zaman bu büyüklükte çok hafif ve hafif şiddette depremler üretebilmektedir'' ifadelerini yer verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız