Rektör Okudan'ı 2 bin kişi karşıladı

Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik operasyonda tutuklanan ve 5 ay cezaevinde kalan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Okudan, Konya'da 2 bin kişinin katıldığı törenle karşılandı.

Haberler 09.05.2009 - 23:32

Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'nun aldığı ihalelerle ilgili başlatılan "Final" operasyonunda tutuklanan ve 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan için ilk karşılama Ereğli ilçesinde yapıldı.

Ereğli'de öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından karşılanan Prof. Okudan, Nazım Hikmet'in ''Yürümek'' şiirini okudu.

Ereğli'den Konya'ya hareket eden Okudan için ikinci karşılama Selçuk Üniversitesi Rektörlük binasındaydı.

Bahçe kapısında çiçeklerle karşılanan Prof. Dr. Okudan, kendisi için gelen öğretim üyeleri, öğrenciler ve arkadaşları ile tek tek tokalaştı. Bahçede kesilen kurbanlık koyunun kanı da Okudan'ın alnına sürüldü.

Yoğun ilgi nedeniyle yaklaşık yarım saatte rektörlük binasının merdivenlerine ulaşabilen Prof. Dr. Okudan, burada bir konuşma yaptı.

Prof. Okudan, şunları söyledi:

"Şu andan itibaren hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz. Ben adalete güveniyorum. Daha önce de yargı önünde hesap verdim, yine veririm. Yeter ki adaletin önünde olayım. Asla bundan korkmadım. Adalete güveniyorum, sonunda tecelli edecektir. Yargı en doğru kararı verecektir. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir ve biz buna inanıyoruz. Hukuk devletinde de her şey hukukla hallolur. Zaman içinde izleyeceğiz göreceğiz ne nedir. Ben adalete inanıyorum. Siz de inanın."

5,5 AY İSTİRAHAT ETTİM, KİTAP OKUDUM
Rektör Okudan, konuşmasında cezaevi günlerini de anlattı:

"Siz de hiçbir etkide kalmadan özgür iradenizle beni buraya taşıdınız. Size söz veriyorum, görevimin son gününe kadar şevkle, heyecanla çalışacağım. Bunu hiçbir şey durduramayacak. İnsan devletine küsmez. Ben de küsmedim. Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Ama baki olan devlettir. Olur böyle yol kazaları, ne diyelim. Ben 5 senedir istirahat etmemiştim. 5,5 ay istirahat etmiş oldum. Kitap okudum, televizyon izledim. Dinlenmiş geldim."

Adana'da görülen Okyanus Şirketler Grubu operasyonu davasında, Rektör Okudan'ın da aralarında bulunduğu 234 sanık "çıkar amaçlı suç örgütü kurma", "nitelikli yağma", "örgüt üyeliği", ihaleye fesat karıştırma", "rüşvet" ve "özel belgede sahtecilik yapmak"la suçlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız