AÜ bu dört alana odaklanacak

Rektör Prof. Dr. Aydın, açık ve uzaktan öğrenim, havacılık, raylı sistem ve özel eğitim alanlarında Devlet Planlama Teşkilatı'na 400 milyon liralık yatırım bütçesi verdiklerini söyledi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, bu yıl 500'ü örgün öğrenci, bini açık öğretim öğrencisi olmak üzere bin 500 öğrenciye öğrenim, barınma yardımı yapacaklarını, kendilerini tercih eden ilk 500 öğrenciye de yıllık iki taksit halinde bin 200 TL eğitim yardımı yapacaklarını söyledi.        

Üniversitenin tarihinde ilk kez yardıma muhtaç ve AÜ'yü tercih eden en yüksek puanlı AÖF öğrencilerine aynı şekilde bin 200 TL'lik eğitim desteği vereceklerini duyuran Aydın, ''Öğrenimlerini başarıyla sürdürdükleri taktirde bu öğrenciler, mezun olana kadar bu yardımlar devam edecek. Önceki yıllarda da 30 bin öğrencimizden 8 bini öğrenim yardımı aldı. Böylelikle bu uygulamayla yardım kapsamını genişletmiş oluyoruz'' dedi.
      
AÇIK ÖĞRETİMDE 1.3 MİLYON ÖĞRENCİ
Prof. Dr. Aydın, Türkiye'de 30 yıla yakın bir süredir Açık Öğretim hizmeti verdiklerini ve bu alanda önemli deneyimlerinin bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:       

''Şu anda 1.3 milyon öğrencimiz var. Bu Türk yükseköğretimde okuyan öğrencinin yüzde 48'ini oluşturuyor. Türkiye'de şu anda yükseköğretim yapan her iki üniversite öğrencisinden biri AÜ'lü. Bugüne kadar AÖF'ye giren öğrencilere AÖF'den mezun olma fırsatı verilmişti. Şimdi ilk kez bize geliş puanı ne olursa olsun, 140 puanın üzerinde puanı olan AÖF sistemine kayıtlarını yaptırabilir. Eğer öğrenim sürecinde başarılı olurlarsa 80 veya üzerinde puan aldıkları taktirde kendileri aynı dalda yatay geçiş imkanına sahip olacaklar. Buradan örgün eğitime geçebilecekler. Bu ilk kez yapılacak bir uygulamadır. AÖF'ye bağlı 12 lisans programımız var. Biz bu uygulama ile başarılı öğrencilerin önünü açıyoruz. Bu başarılı öğrencinin önünü açma projesidir ilk kez bu yıl uygulanacaktır. Bu uygulamayı ilk kez gündeme getirdiğimiz zaman kaç öğrenicinin yatay geçiş yapacağını düşündük. Bu uygulamayı geçen yıl başlatmış olsaydık 400 öğrenci yatay geçiş yapabilecekti. Bizde çok yüksek puanlı öğrenciler var. İkinci bir seçenek de yerleştirme puanınız yatay geçiş yapacağınız programın taban puanının üzerindeyse 80 puana da gerek yok. Başarılı not aldığınız takdirde yatay geçiş olanağına kavuşursunuz.''
      
''AÜ, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE DÖRT ALANA ODAKLANACAK''
Prof. Dr. Aydın, artık ''her işi yaparım ağabey'' uygulamasının sona erdiğini anlatarak, şunları söyledi:       

''Hangi işi yapıyorsanız onu en iyi yapmanız gerekiyor. AÜ olarak dört önemli projemiz var. Bunlar açık ve uzaktan öğrenim, havacılık, raylı sistem ve özel eğitimdir. AÜ, önümüzdeki dönemlerde bu dört alana odaklanacak. Bu hedeflere kilitlenecek ve yatırımlarını önceliklerini ve enerjisini bu projelerde harcayacak. Bu projeler için Devlet Planlama Teşkilatına 400 milyon liralık bir yatırım bütçesi verdik. İncelemenin ve bunun onaylanmasının ardından Türkiye'de bu dört alanda yetkili ve ulusal düzeyde tescilli tek üniversite AÜ olacak.''
        
TRT EĞİTİM KANALI 6 ARALIKTA YAYINDA
Aydın, TRT ile yaptıkları stratejik işbirliği kapsamında TRT Kanalının 6 Aralıkta hizmete gireceğini, bu kanalın, İngiltere'den Çin ve Körfez'e kadar uydu üzerinden batı ve doğu frekanslarını kullanan bir yayını kapsadığını bildirdi.        

Kanalın hizmete açılmasıyla ilgili hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Prof. Dr. Aydın, şu görüşlere yer verdi:       

''Bu kanalla Eskişehir, dünyada çok daha tanınır hale gelecek. Kanalın yayınları arasında geçmişte yaptığımız gibi sadece açık öğretim olmayacak. Haber, sanat, kültür, spor, eğlence ve yarışma da olacak. Yani gerçekten bir eğitim kanalı. 7'den 77'ye her yaş grubuna hitap eden bir kanal olacak. Bu kanalla öyle inanıyoruz ki; dünyada ilk defa bir üniversiteyle bir yayın kuruluşu bir araya geliyor. İkinci bir örneği yok. Madem Türk toplumu kitap okumuyor, seyrediyor, o zaman seyrederken kendisini eğitip birtakım şeyleri verebilmenin yollarını bulmamız gerekiyor.''

Sayfa Yükleniyor...