Hayat kurtaran eğitim

Türkiye’de 1960’lı yıllarda başlayan açık kalp damar cerrahisi hızlı bir ilerleme gösterdi. Bu hızlı ilerleme sayesinde kısa sürede Türkiye, uluslararası arenada kendisine yer buldu.

Hayat kurtaran eğitim

Günümüzde, Türkiye’de yıllık ortalama 20.000 açık kalp damar cerrahisi müdahalesi yapılıyor.

Bu operasyonların önemli unsurlarından bir tanesi de ‘perfüzyon teknikerleri’. Bu uzmanlar operasyon sırasında hastayı hayatta tutuyorlar, öncesinde ve sonrasında oluşabilecek fonksiyon bozukluklarına müdahale ediyorlar.

Nişantaşı Üniversitesi gibi üniversiteler de Meslek Yüksekokulu’nda bu uzmanları yetiştiriyor ve tıp dünyasına kazandırıyorlar. Perfüzyon Teknikleri eğitiminde öğrencilere anatomi, fizyoloji, hematoloji, cerrahi hastalıklar bilgisi, perfüzyon uygulamaları, ekstrakorporeal devreler, kalp hastalıkları ve kardiyovasküler cerrahi, temel ve ileri yaşam desteği uygulamaları ve mesleki İngilizce dersleri veriliyor.

Sektörün ihtiyaç duyduğu deneyimli personel için ortaya fark koyan bir üniversite de var. Teorik derslerin yanında pratiğe de büyük önem veren Nişantaşı Üniversitesi’nde Perfüzyon Teknikleri öğrencileri uygulamalı dersler ve stajlarla da sektöre hazır hale getiriliyor.

Sayfa Yükleniyor...