Ahmet Afif Paşa Yalısı  Suzan Sabancı'nın

TMSF'nin satışa çıkardığı Ahmet Afif Paşa Yalısı’na ilişkin ihaleyi 58 milyon liralık teklifiyle Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer kazandı.

Ahmet Afif Paşa Yalısı  Suzan Sabancı'nın

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Ahmet Afif Paşa Yalısı’nı 34 milyon lira muhammen bedelle bir kez daha satışa çıkardı.

İhaleye Suzan Sabancı Dinçer, Yaldız Turizm, Nezih Barut, Köybaşı Turizm Gayrimenkul ile Trend Lojistik teklif verdi.

Suzan Sabancı Dinçer 34 milyon, Köybaşı Turizm Gayrimenkul 34 milyon 500 bin, Yaldız Turizm 34 milyon 100 bin, Trend Lojistik 34 milyon, Nezih Barut 34 milyon liralık teklifte bulundu.

34.5 milyon liradan başlayan açık artırmada 5 grup arasında büyük çekişme yaşandı. 74 kez pey sürülen ihaleyi 58 milyon liralık teklifiyle Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer kazandı.

Açık artırma sonucu, Fon Kurulu onayının ardından kesinleşmiş olacak.

DİNÇER: AİLE İÇİN ALDIK
İhalede Suzan Sabancı adına ihalede eşi Haluk Dinçer yer aldı. Dinçer, bir kültür mirası olan yüz yıllık yalıyı satın aldıklarını  belirterek, ihalede oluşan fiyatın normal bir fiyat olduğunu düşündüğünü ifade  etti.

Yalının ne şekilde kullanılacağının sorulması üzerine Dinçer, ''Henüz bir  karar vermiş durumda değiliz. Ama aile için aldık. Dolayısıyla aile için en uygun  şekilde kullanılacak. Bunu daha çok bir kültür mirası olarak görüyoruz. Bir  emanet olarak görüyoruz, geçmiş nesillerden bize. En iyi şekilde korumaya devam  dedi.

YALININ 22 ODASI VAR

Ahmet Afif Paşa Yalısı  Suzan Sabancı'nın  - 1

İstinye Mahallesi, Köybaşı Caddesi No:259-261 Sarıyer, İstanbul adresinde bulunan yalı, iki parselden meydana geliyor.

21 parselde yer alan 2242,28 m2 yüz ölçümlü tarihi yalıda, zemin kat, 2 normal kat, çatı katı ve çatı arası bulunuyor. Toplam 22 oda ve sofası olan gayrimenkul 1.250 m2 kapalı alana sahip.

Yalı ile bitişik konumda yer alan 22 numaralı parselde, içinde garajı ve kayıkhanesi bulunan bahçeli kargir ev mevcut. 22 numaralı parseldeki taşınmazın ise 129/706 hissesi satışa sunuldu.

Sayfa Yükleniyor...