Atakule GYO Yeni Teklif

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), daha önce iptal edilen yüzde 51 hissesinin blok satışında yeni teklif aldı.

Atakule GYO Yeni Teklif

Atakule GYO'dan dün Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, blok satış görüşmelerinin iptalinin ardından daha önce görüşmelere katılan bir yatırımcının resmi teklif sunduğunu belirtildi. Açıklamada, söz konusu teklifin Atakule'nin satış sürecinde danışman olarak görevlendirilen firma olan EFG İstanbul'a verildiği belirtildi.

2002’den Beri Yüzde 49'u halka açık

Atakule GYO'nun çoğunluk hisselerinin blok satış süreci, yatırımcılardan alınan tekliflerle ilgili yapılan görüşmelerde olumlu bir sonuca varılamaması üzerine 25 Ağustos'ta sonlandırılmıştı. Atakule GYO'da blok satışa konu olan yüzde 51'lik hissenin sahipleri arasında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı, Vakıfbank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı ve Vakıf Sistem Pazarlama Yazılım Servis Güvenlik Temizlik Ticaret ve Sanayi bulunuyor. Bu yılın ilk yarısında satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72 azalarak 11.2 milyon TL'ye gerileyen Atakule GYO'nun net karı ise yüzde 11 azalarak 7.8 milyon TL'ye indi. Bu dönemde faaliyet karı 8.8 milyon TL'den 7.8 milyon TL'ye gerileyen Atakule GYO'nun brüt karı ise 9.3 milyon TL'den 9.1 milyon TL'ye düştü. Atakule GYO'nun 179 milyon TL seviyesinde olan toplam varlığının, 106.1 milyon TL'si duran varlıklardan, 72.8'i ise dönen varlıklardan oluşuyor. 177.6 milyon TL seviyesinde özkaynağı bulunan şirketin, ödenmiş sermayesi ise 84 milyon TL düzeyinde bulunuyor. Atakule GYO'nun yüzde 49'u 2002 yılından beri halka açık.

Sayfa Yükleniyor...