Babacan: Hiçbir gelişme sürpriz olmaz

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Şu anda çok senaryolu, her senaryoya göre oyun planını, politikalarını hazırlamış bir ekonomi yönetimimiz var" dedi.

Babacan: Hiçbir gelişme sürpriz olmaz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ihracat pazarlarındaki sorunlara bağlı olarak önümüzdeki dönemde büyümenin yavaşlayacağını ancak Türkiye'nin sıkı mali politikaları sürdüreceğini söyledi.

Türkiye'ye Yatırımda Texas Pacific Group (TPG) Perspektifi Konferansı'nın açılışına yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki dönemde belki daha düşük büyüme oranları göreceğiz, ihraç pazarlarımızdaki sorunlara bağlı büyüme yavaşlayacak" dedi.

Önümüzdeki dönemde cari açığı daha makul seviyeye indirmek için iyi dizayn edilmiş politikalar uygulayacaklarını kaydeden Babacan, "Türkiye'nin mali politikalarındaki sıkı duruşu önümüzdeki dönemde devam edecek... Yatırım ortamını iyileştirmek için yasa paketi üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Babacan, Türkiye'de gelir dağılımının gittikçe düzeldiğini ve çok hızlı büyüyen bir orta sınıf bulunduğunu ifade etti.

Dünya ekonomilerini değerlendirirken, "Bütün bu olan biten, bütün bu türbülans... Biz her ne kadar kendi ekonomimizden, kendi yapımızdan emin olsak da Türkiye dışa açık bir ülke. Finansman ve ticaret kanalıyla dünyaya bağlıyız" diyen Babacan, şöyle devam etti:

"Avrupa ile ilişkilerimiz daha özel. İhracatımızın yarısını Avrupa'ya yapıyoruz. Yine Türkiye'ye gelen doğrudan sermayenin önemli bölümü Avrupa'dan geliyor. Dolayısıyla Avrupa'da olabilecek gelişmeler Türkiye'yi az ya da çok etkileyebilir. Bunun da farkındayız. Biz politikalarımızda her türlü senaryoya hazır oluyoruz. Hiçbir gelişme şu anda sürpriz olmamalı. Karşımıza hangi senaryolar çıkabilir ve o senaryolar çıktığında hangi politika araçlarıyla neyi yapacağımızı bugünden hazırlamış durumdayız. Dolayısıyla şu anda çok senaryolu, her senaryoya göre oyun planını, politikalarını hazırlamış bir yönetimimiz var. Dediğiniz gibi otomatik pilot kesinlikle söz konusu değil. Manuel olarak bizzat aylık, günlük, hatta saatlik gelişmelere göre kararlar almak, ona göre politikalarınızı uyarlamak, belirlemek gerekiyor."

Sayfa Yükleniyor...