Bakan Zeybekci: Patates fiyatı pazarda 2 liraya düştü

Türkiye, fiyat artışlarına karşı ithalat yöntemine başvurduğu patates için ilk adımı attı. Suriye'nin, Zeytin dalı operasyonunun gerçekleştirildiği bölgesinden 4 bin ton patates alındı. Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, bu hamlenin olumlu sonuç verdiğini söyledi ve "Fiyatlar, pazarda 2 liraya geriledi" dedi.

Bakan Zeybekci: Patates fiyatı pazarda 2 liraya düştü

Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri arasında güncellenen serbest ticaret anlaşmasına ilişkin Bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Zeybekci, son dönemde satış fiyatlarında ciddi artışlar olan patates konusunda Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 1’ini geçmemek kaydıyla Suriye’de Türkiye’nin kontrol altına aldığı bölgeden ithalatın serbest bırakıldığını, bu kapsamda TL bazında 4 bin ton patates ithal edildiğini söyledi.


"Yeni imzaladığımız anlaşma en modern serbest ticaret anlaşmalarından birisi. Bu anlaşmanın bir önemi de Gümrük Birliği'nden daha liberal bir anlaşma olmasıdır'' diyen Zeybekci, Ankara'daki konuşmasında gümrük birliği güncelleme sürecinin bir fırsat sunduğunu ve resmi müzakerelere başlamaya hazır olduklarını söyledi ancak "Gümrük birliği güncellenmezse dünyanın sonu değil" ifadelerini kullandı.

Çin mallarına yönelik ticari önlemlerin süreceğini söyleyen Zeybekci, " ABD tarafından çıkarılabilecek yeni uygulamalara hazırlıklıyız" şeklinde konuştu.

VİDEO: SURİYE'DEN PATATES İTHALATI

Sayfa Yükleniyor...