Çağlayan: Fitch aynısını Fransa için de yapmalı

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Fitch'in kredi notu görünümünü düşürmesiyle ilgili olarak "Fitch bu değerlendirmeyi Fransa ve Almanya için de yapmalı" dedi.

Çağlayan: Fitch aynısını Fransa için de yapmalı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fıtch'in Türkiye'nin not görünümünü düşürmesine tepkiler sürüyor.

Bakanı Zafer Çağlayan, 2. Boğaziçi Ekonomi Zirvesi'nin bugünkü oturumunda yaptığı konuşmada Fitch'in kararını değerlendirdi.

Çağlayan şunları söyledi: "Fitch'in yaptığı değerlendirme Türkiye'nin kredi notunu düşürmemiştir. Bunun iyi okunması gerekiyor. Sadece Türkiye'nin görünümünü pozitiften durağana getirmiştir. Bu gelişme şu demektir; 'not tekrar artırılmaya müsaittir' demektir. Bu konudaki endişelerini dile getirmiş, ancak bu kuruluşun yüzde 60 hissesine sahip olan Fransa, uluslararası borçlanmada Almanya'dan 1,5 puan, İngiltere'den 1 puan daha fazla kredi faizi ile borçlanmaktadır. Türkiye için yapılan bu değerlendirmenin mutlaka Fransa ve diğer ülkeler için, bugün borç batağına batmış ülkeler açısından da objektif değerlendirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.''

Ekonomi Bakanı Çağlayan, daha önce de Fitch'in yaptığı bir açıklamayı "Fitch yine Fitchliğini yapmış'' sözleriyle değerlendirmişti.

Çağlayan, Türkiye'nin bu yıl yüzde 7,5, yüzde 8'e yakın bir büyüme rakamı göreceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...