Dolar 1,72'yi gördü

Global piyasalardaki olumsuz seyirle dolar güne yükselişle başladı. Altın da 1671,39 dolarla rekor tazeledi.

Dolar 1,72'yi gördü

Euro Bölgesi borç sorunlarının yanı sıra global ekonomide yavaşlama endişeleri ile risk iştahında devam eden daralmayla dolar içeride güne yükselişle başladı.

Dolar bankalararası piyasada 1,7220 TL'ye kadar yükseldi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yarın sürpriz toplantı yapacağı haberi dolarda hafif düşüşe neden olsa da kur 1,70'in üzerinde seyrediyor.

Dolar/TL'de, dış piyasalara paralel yukarı yönlü seyrin devam edebileceği belirtiliyor.

Denizbank Döviz Masası Yetkilisi Emre İnce, mevcut ortamda özellikle güvenli liman olarak düşünülen Alman tahvilleri ve ABD tahvillerine çok ciddi talep olduğunu ve faizlerin uzun zamanın düşük seviyelerine geldiğini belirterek, "Yine güvenli liman olarak görülen altın, İsviçre frankı ve yende ciddi yükselişler yaşanıyor. Bunlara bağlı olarak TL'den de çıkış var. Dün özellikle Londra tarafından ciddi talep görüldüğünde 1.70 civarından bir miktar yerli satışı oldu fakat talebi karşılamaya yetmedi" dedi.

İnce, şöyle devam etti: "Dolar/TL'de mevcut seviyeler daha önce görüldüğü için yerli satışı zayıf olacaktır. Yabancı talebinin devam etmesi durumunda kur, daha önceki yükselişte gördüğü zirve olan 1,7345 seviyesine kadar gidebilir. Dolar/TL'de ilk etapta 1,7265, aşağıda ise 1,7000 ve 1,6880 seviyeleri önemli."

ALTINDA YENİ REKOR
Euro Bölgesi'ne yönelik endişelerle altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Altının onsu 1671,39 dolarla rekor tazeledi.

Sayfa Yükleniyor...