Dolar kuru bugün ne kadar? (17 Mayıs 2023 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 17 Mayıs 2023 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro satış fiyatlarında son durum...

Dolar kuru bugün ne kadar? (17 Mayıs 2023 dolar - euro fiyatları)

/TL 19,73 seviyesinde işlem görüyor.

/TL 21,43 civarında hareket ediyor.

yurt içinde ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin gelişmeleri takip ediyor.

ABD'de hükümetin borç limiti krizine yönelik belirsizlikler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, dün borç limitine ilişkin Kongre liderleriyle bir araya gelirken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, hafta sonuna kadar anlaşma sağlanmasının mümkün olduğunu, anlaşmanın o kadar da zor olmadığını belirtti.

Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell da temerrüde düşülmeyeceğinden emin olduklarını vurguladı. Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ise borç limiti konusunda bir anlaşmaya daha yakın olduklarını kaydetti.

Öte yandan, ülkede makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermesi risk algısının yükselmesinde etkili oldu. ABD'de perakende satışlar, nisanda aylık bazda yüzde 0,4 yükselişle piyasa beklentilerinin altında kalırken, sanayi üretimi nisanda aylık bazda yüzde 0,5 artarak öngörüleri aştı.

Ayrıca, ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Home Depot'un ilk çeyrek finansal sonuçlarının beklentileri karşılayamaması da piyasalardaki negatif seyirde etkili oldu.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, sözle yönlendirmelerine devam ediyor. Dün Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonun kontrol altına alındığına hala ikna olmak istediğini ve gerekirse faiz oranlarının daha da artırılmasını destekleyeceğini aktardı.

New York Fed Başkanı John Williams da enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu kaydetti. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ise haziran toplantısı için herhangi bir karar vermediğini belirterek, faiz indirimlerini tartışmak için çok erken olduğunu dile getirdi.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini değiştirmeyeceğine yönelik beklentiler güçlü kalmaya devam etti.

  • TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...