Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Mayıs 2023 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 18 Mayıs 2023 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro satış fiyatlarında son durum...

Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Mayıs 2023 dolar - euro fiyatları)

/TL, cumhurbaşkanlıığı seçiminin ikinci turu öncesinde sınırlı yükselişle 19,78 civarında seyrediyor.

/TL, 21,42 seviyesinde hareket ediyor.

Yurt içinde 28 Mayıs'ta yapılacak seçime odaklandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde en çok oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha yarışacak.

Dünya genelinde bir süredir başlıca risk unsuru konumundaki ABD'deki borç limiti krizine ilişkin olumlu akışı varlık fiyatlarını destekliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre liderleriyle dünkü görüşmesi sonrası Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, borç limiti konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ABD temerrüde düşmeden bir anlaşmaya varacaklarından emin olduğunu bildirdi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy de pazara kadar borç limiti anlaşmasının yapılabileceğini belirtti.

Öte yandan, dün ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, nisanda yüzde 2,2 artışla 1 milyon 401 bine yükselerek beklentileri aştı.

Ülkede ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam etmesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantıda alacağı kararlara ilişkin belirsizlikleri artırırken, Banka'nın haziranda 25 baz puan faiz artırabileceğine yönelik beklentiler yüzde 28'e yükseldi.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...