Faizde yeni rota yüzde 7 mi?

Merkez Bankası'nın mesajları sonrasında yatırım bankaları ve aracı kurumlar, gösterge faizin yüzde 7 civarına gerileyebileceğini belirtiyor.

Faizde yeni rota yüzde 7 mi?

Merkez Bankası'nan gelen yeni faiz indirimleri sinyalini değerlendiren yatırım bankaları ve aracı kurumlar, gösterge faizin yüzde 7 civarına gerileyebileceği görüşünde.

Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın son 10 yılın en iyimser açıklamasını yaptığını ve tatmin edici bir orta vadeli programla faizlerin uzunca bir süre tek haneli rakamlarda kalacağını öngördü.

JP Morgan da, orta vadeli programa dikkat çekti ve bu programın Durmuş Yılmaz'ın açıklamalarının ardından yatırımcı için daha yakından takip edilmesi gereken bir veriye dönüştüğü ifade edildi.

JP Morgan'a göre,, orta vadeli program yeni faiz indirimlerinin habercisi olabilir. JP Morgan Merkez Bankası'nın Ağustos ve Eylül'de 50'şer, Ekim'de ise 25 baz puan faiz indirimine gideceğini öngördü.

BGC PARTNERS: PİYASA FAİZİ YÜZDE 10'U TEST EDEBİLİR
BGC Partners ise biraz daha temkinli hareket ederek, Merkez Bankası'nın Ağustos'ta en az 25 baz puanlık faiz indirimine gideceğini, sonbahar aylarında ekonomik gelişmeleri izleyerek yeni faiz indirimlerini gündemde tutacağını öngördü.

BGC Partners'a göre, Merkez Bankası'nın gösterge faizi yüzde 7.25 seviyelerine indirmesi halinde gösterge tahvilin bileşik faizi gerileyerek yüzde 10 seviyelerini test edebilir.

AK YATIRIM: 75 BAZ DAHA İNDİRİR
Ak Yatırım ise daha temkinli bir yaklaşım izliyor ve Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda toplam 75 baz puanlık faiz indiriminin ardından durum değerlendirmesine geçeceğini tahmin ediyor.

Merkez Bankası'nın enflasyon yönündeki kaygılarının iyiden iyiye azaldığını belirten Ak Yatırım, Merkez Bankası'nın kısmi toparlanma belirtilerinden tatmin olmadığına da dikkat çekiyor.

FİNANSBANK: 125 BAZ PUAN DAHA DÜŞEBİLİR
Finansbank ise, Merkez Bankası'nın Ağustos'ta 50, Eylül'de ise 25 ya da yine 50 baz puanlık faiz indirimine gidebileceğini tahmin etti.

2010'un ikinci yarısında faiz artırımlarının başlayacağını öngören banka, Merkez Bankası'nın önümüzdeki kısa vadede orta vadeli programa göre yön çizeceğini de ifade etti.

EN ÇOK MB İNDİRDİ
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu son toplantısında kısa vadeli faiz oranlarını yüzde 8.25'e çekmişti. Merkez Bankası Kasım 2008’den beri 850 baz puanlık indirime gitti.

Sayfa Yükleniyor...