Hollandalı banka Türkiye'ye gelmek istiyor

Hollandalı Rabobank'ın CFO'su Bert Bruggink, Türkiye'de bankacılık lisansı için başvurmayı düşündüklerini söyledi.

Hollandalı Rabobank'ın CFO'su Bert Bruggink, tarım ve gıda sektörlerinde gördükleri finansman potansiyeline bağlı olarak, Türkiye'de bankacılık lisansı almak için başvurmayı düşündüklerini söyledi.

Bruggink Reuters ile söyleşisinde, "Çin, Hindistan, Türkiye ve Polonya bu perspektiften bakıldığında çok önemli ekonomiler" dedi.

Toptan tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren dünyanın en büyük kooperatif bankalarından biri olan Rabobank'ın tarım sektörünün geniş olduğu ülkelerde büyümek istediğini belirten Bruggink, bankanın satın almalar yerine kendi faaliyetlerini genişletme yoluyla büyümeyi tercih ettiğini söyledi.

Bruggink bu tür ülkelerde büyümelerine katkı yapacak basamaklar olarak işlev görecek küçük satın almaların yapılabileceğini de doğruladı.

Rabobank bu ayın başında Hindistan'da şube açmak ve mevduat toplama yetkisi olan bir banka olarak faaliyet göstermek için onay almıştı.

Rabobank'ın Türkiye'den birkaç yıl önce de banka alma girişiminde bulunduğunu, ancak bunu gerçekleştiremediğini belirten Bruggink, "Bankacılık lisansımız yok, bunun için başvuruda bulunmayı düşünüyoruz" dedi.

Rabobank 2010'da kârını bir önceki yıla göre yüzde 26 artırarak 2.772 milyar Euro'ya yükseltmişti.

Sayfa Yükleniyor...