İş Bankası'ndan enerjiye 1.6 milyar dolar

İş Bankası Genel Müdürü Özince, bankanın enerji proje finansmanı 1.6 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

İş Bankası'ndan enerjiye 1.6 milyar dolar

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın bugüne kadar enerji üretimine toplam 1.35 milyar dolar finansman sağladığını, görüşmeleri devam eden projelerle birlikte finansmanın 1.6 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

İş Bankası ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın Ataç İnşaat Grubu'na sağladığı 55 milyon Euroluk proje finansman kredisi protokol imza töreninde konuşan Özince, "İş Bankası, toplam yatırım büyüklüğü 5 milyar dolar olan 34 projeye toplam 1.35 milyar dolar tutarında finansman sağlamış durumda. Sözleşmesi imzalanmış, görüşmeleri devam eden projeler de dikkate alındığında toplam finansman tutarı 1.6 milyar dolara ulaşacaktır" dedi.

Özince, bu projelerin yüzde 60'a yakınının yenilenebilir enerji alanında olduğunu da sözlerine ekledi.

TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu ise son yedi yıl içerisinde kurulu gücü 2,300 MW, toplam yatırım tutarı 3.1 milyar dolar olan yenilenebilir enerji projesine destek sağladıklarını, banka olarak bu projelere taahhüt ettikleri finansman miktarının ise 1.5 milyar dolar olduğunu belirtti.

İş Bankası ve TSKB, Ataç Grubu'nun bağlı ortaklığı Nisan Elektromekanik Enerji tarafından Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleştirilecek dört hidroelektrik santral (HES) projesi için 9 ay vadeli, 55 milyon Euro tutarında kredi sağladı.

Toplantıda, Ataç Grubu'nun kredi temin ettiği 68 MW kurulu güce sahip HES projelerinin toplam yatırım maliyetinin 78 milyon Euro olduğu belirtilirken proje finansmanının ne kadar faizle verildiği konusunda bilgi verilmedi.

Söz konusu kredinin 30 milyon Euro'luk bölümünü İş Bankası, 25 milyon Euro'luk bölümünü ise TSKB sağlayacak.

Nisan Elektromekanik Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman; Bartın, Tokat, Ordu ve Amasya illerinde yapımına başlanan dört santral ve ellerindeki diğer lisanslarla birlikte 140 MW'lık bir portföyleri bulunduğunu, 2012 yılına kadar bu projeleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...