Japonlar ABD'li banka almak istiyor

Japonya'nın en büyük bankalarından MUFG, Amerikan bankaların peşinde.

Japonya'nın aktifleri bakımından en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) denizaşırı pazarlarda daha fazla yer alma girişimleri kapsamında ABD'de yeni bir satın alma arayışı içerisinde olduğunu açıkladı.

MUFG sözcüsü Hirokazu Ushio, bankanın ABD'de satın alma olasılıklarını incelediğini belirtti. Bu açıklamayla, Dow Jones'un üst düzey bir banka yetkilisine dayandırarak verdiği haber de doğrulanmış oldu.

Japonya'nın iç pazarlarında görülen düşük büyüme beklentileri nedeniyle MUFG ve rakipleri Mizuho Financial Group ile Sumitomo Mitsui Financial Group'un bir süredir denizaşırı pazarlarda genişleme yönündeki girişimlerini artırdıkları gözleniyor.

Dow Jones haber ajansının, bankanın küresel bankacılık CEO'su Tatsuo Tanaka'ya dayandırdığı haberde MUFG'un ABD'nin batı kıyısında veya Texas ya da Arizona'da orta büyüklükte bir bankayı ideal hedef olarak gördüğünü. bununla beraber birden fazla küçük banka satın almak gibi bir düşüncesinin bulunduğu belirtilmişti.

MUFG 2008 yılında California'da kurulu UnionBanCal'ı satın almış, küresel finans krizinin doruk noktasında olduğu dönemde de Morgan Stanley'in yüzde 21 hissesini satın almak için 9 milyar dolar vermişti.

Sayfa Yükleniyor...