Kripto paralara vergi düzenlemesi ne zaman gelecek? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı

Kripto paralara vergi düzenlemesinin ne zaman geleceği, yatırımlarını kripto paralarda değerlendiren yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Düzenleme için çalışmaların sürdüğünü belirten Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'i işaret etti. Peki, kripto paralara vergi düzenlemesi ne zaman gelecek?

Kripto paralara vergi düzenlemesi ne zaman gelecek? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı

Kripto paralara düzenlemesiyle ilgili son durum, yatırımcılarının merak ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye'de kripto varlıklara yatırım yapanların risklerinin azaltılması amacıyla uygulanacak olan düzenlemenin ayrıntılar araştırılıyor. Peki, kripto paralara vergi düzenlemesi ne zaman gelecek?

YASA TEKLİFİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto varlıklara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından AK Parti TBMM Grup Başkanlığı olarak yasa teklifi hazırlıklarını başlattıklarını söyledi.

Güler, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve bu alanda uzmanlığı olan milletvekilleri ile bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Kripto paralara vergi düzenlemesi ne zaman gelecek? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı - 1

DÜZENLEMESİ NE ZAMAN GELECEK?

Ramazan Bayramı sonrası çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini bildiren Güler, ardından kripto varlıklara ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıkladı.

Üzerinde çalışılan düzenlemeyle, uluslararası uygulamalara benzer şekilde Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerinin azaltılmasının sağlanması hedefleniyor.

Sayfa Yükleniyor...