ML: Hükümet IMF ile anlaşmak üzere

Hükümetin orta vadeli programı IMF ile desteklemek istediğini belirten Merrill Lynch, Eylül sonuna kadar anlaşmanın imzalanacağını öngördü.

ML: Hükümet IMF ile anlaşmak üzere

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile bir anlaşma yapmasının bir miktar da olsa güven artırıcı olduğunu, hükümetin önceliğinin orta vadeli program olduğunu söyledi.

Yatırım bankası Merrill Lynch, Babacan'ın planla ilgili açıklamasını olumlu buldu ve "En önemli çıkarım ihtiyatlı maliye politikası gerekliliğinin vurgulanması. Hükümet orta vadeli program çerçevesinde IMF ile anlaşmak üzere" yorumunu yaptı.

Merrill Lynch, IMF anlaşmasının getireceklerini şöyle sıraladı: "Anlaşma güçlü bir çıpa olacak ve piyasada güveni artıracak. 2010'da hazinenin dış finansman açığını kapatmasına destek olacak. Piyasa faizleri üzerindeki baskıyı azaltacak ve TL'ye destek sağlayacak."

Hükümetin orta vadeli programı IMF ile desteklemek istediğini belirten Merrill Lynch, Eylül sonuna kadar IMF ile anlaşmanın imzalanacağını öngördü.

BGC PARTNERS: ANLAŞMA PROGRAMIN DETAYINDA GİZLİ
BGC Partners ise IMF ile anlaşma olup olmayacağının orta vadeli programda belli olacağını kaydetti. BGC'ye göre, programın detaylarında mali kural olursa IMF anlaşmasına çok somut işaret olacak.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı son açıklamada IMF ile sürdürülen görüşmelerde alınması gereken tedbirlerin miktarının konuşulduğunu söylemişti.

Sayfa Yükleniyor...