Nisan ayı yaşlı ve engelli maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Göktaş'tan bayram öncesi müjde

Yaşlı ve engelli maaşının ne zaman yatacağı, hak sahibi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Her ay belirli tarihlerde ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılan yaşlı ve engelli aylıklarının nisan ayında yatacağı tarihli ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamada bulundu. Peki, Nisan ayı yaşlı ve engelli maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Nisan ayı yaşlı ve engelli maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Göktaş'tan bayram öncesi müjde

Nisan ayı yaşlı ve maaşlarının yatırılacağı tarih, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılan yaşlı ve engelli aylıkları için tarih belli oldu. İşte ayrıntılar.

BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, nisan ayına ilişkin 2,6 milyar lira yaşlı aylığı ve 2,2 milyar lira engelli aylığı olmak üzere 4,8 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

Nisan ayı yaşlı ve engelli maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Göktaş'tan bayram öncesi müjde - 1

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI YATTI MI?

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini hatırlattı.

ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarında olduklarını belirten Göktaş, "Bu doğrultuda nisan ayı için 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz" ifadesini kullandı.

Buna göre; Nisan ayı yaşlı ve engelli maaşı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başladı.

2024 ENGELLİ MAAŞI NE KADAR?

2024 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında engelli aylığı engel oranı yüzde 40-69 arası olana 2 bin 797.81 lira, yüzde 70 ve üzeri olana 4 bin 196,70 lira, 18 yaş altı engellilere ise 2 bin 797,81 lira ödeme yapılacak.

Engelli maaşları yılda iki kez zamlandığından Temmuz-Aralık ayında yeniden güncellenecek.

Sayfa Yükleniyor...