Özince: Bankalar kredi verirken kâra bakmaz

İş Bankası Genel Müdürü Özince, "Bankalar olarak kredi verirken kâr değil, özvarlığa, sermayeye bakarız. Ne kadar özvarlık varsa, o kadar iş yapılır" dedi.

Özince: Bankalar kredi verirken kâra bakmaz

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, enerji üretimine yönelik kullandırdıkları fonlar açısından, taahhüdüne girilmiş projeler dahil altı ay içinde 1.65 milyar dolar seviyelerine çıkacaklarını söyledi.

Limak Holding ile İş Bankası ve Yapı Kredi arasında yapılan kredi anlaşmasıyla ilgili basın toplantısında konuşan Özince, "Taahhüdüne girilmiş projeler de nazara alındığında 6 ay içinde 1.65 milyar dolar seviyelerine çıkacağız. Yaklaşık 300 milyon dolar taahhüt edilmiş enerji finansmanı işimiz var" dedi.

Yenilenebilir enerji başta olmak üzere, enerji projelerinin şu anda İş Bankası'nın birinci önceliği olduğunu söyleyen Özince, bu tür projelere sağlanacak destek açısından bir limitlerinin olmadığını ve bugüne kadar 17 projeye finansman sağladıklarını belirtti.

'Bankalar krizde kredi konusunda daha hassas olacak' denildiğinde bunun, 'kredi vermeyecekler' şeklinde algılanmaması gerektiğini belirten Özince, "Bu, bankalar daha iyi seçecekler demek... Bankalar olarak kredi verirken kâr değil, özvarlığa, sermayeye bakarız. Ne kadar özvarlık varsa, o kadar iş yapılır" dedi.

Özince, Limak ile imzalanan kredi anlaşma çerçevesinde, Aralık ayından bugüne söz konusu HES projesinin finansmanı için 102 milyon doların üzerinde kredi sağladıklarını, toplamda sağlayacakları finansmanın ise 175 milyon dolar olacağını söyledi.

Özince, banka olarak ayrıca son altı ayda çalışan sayısında da 1.000 civarında artışa gittiklerini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...