Rusların yeni adresi Aksaray

Aksaray'da Ziga kaplıcalarına Türk ve Rus ortaklığıyla yapılacak termal otele Rusya'dan turist gelecek.

Eminol Turizm Limited Şirketi'nin ortağı Emin Çetinkaya, 1993'te Rusya'ya gittiğini, orada inşaat sektöründe çalıştığını anlattı.

Bu ülkede bir Rus iş adamı ile ortak olarak, 2007 başında Eminol Turizm Limited Şirketi'ni kurduklarını ifade eden Çetinkaya, termal turizm alanında Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Rus ortağıyla birlikte doğduğu Yaprakhisar köyündeki Ziga Kaplıcaları bölgesinden 18 dönümlük arazi satın aldıklarını belirten Çetinkaya, ''Bu araziye termal otel yapmayı düşünüyoruz. Proje için Özel Çevre Koruma Kurumundan (ÖÇK) onay aldıktan sonra otel yapımına en kısa sürede başlayacağız'' dedi.

Çetinkaya, termal otel için Aksaray'daki ilgili kurumlardan olumlu görüş aldıklarını dile getirerek, son olarak ÖÇK'dan projesinin imar onayının çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye'deki bürokratik işlemlerin yavaş ilerlediğini ileri süren Çetinkaya, ''Bürokrasi işleyişini Rus yatırımcılara anlatamayız. Yapacağımız otelin bedeli 11 milyon dolar olacak. 4 yıldızlı, 200 yatak kapasiteli termal otel için proje çalışmalarımız devam ediyor. Ziga kaplıca bölgesinde mevcut işleyen bir otel bulunuyor. Yapımı devam eden 2 otel daha var. Biz bölgedeki 4. otel olacağız'' diye konuştu.

MÜŞTERİSİ RUSYA'DAN GELECEK
Türkiye'deki diğer termal otellerden müşteri yönüyle farklı olacaklarını vurgulayan Emin Çetinkaya, şunları kaydetti:

''Termal otelimize müşteriyi Rusya'dan getireceğiz. Ruslar, kaplıca turizmi için genellikle Komşu ülkelere gidiyor. Şifa bulmak için kaplıcalara büyük önem veriyorlar. Genelde de Çek Cumhuriyeti'ni tercih ediyorlar. Hedefimiz, Rus hastaları Türkiye'ye çekmek. Rus ortağımla 3 yıldır Rusya ve Türkiye'de çalışmalar yapıyoruz. Hastaları uçakla Nevşehir'e, oradan da Ziga Kaplıcalarına getireceğiz. Ruslar, termal turizmde Aksaray'a gelecek. Kaplıca için bölgeye gelen Ruslar, Ihlara Vadisi'ni de tanıma imkanı bulacak.''

Çetinkaya, gerekli izinlerin alınması halinde bir yıl içinde termal otelin inşaatını bitirerek hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...