'Talih kuşu'nda ihale haftaya sonuçlanıyor

Milli Piyango'da ihale sürecinin önümüzdeki hafta sonuçlanması bekleniyor. İhalede iki grup yarışacak.

'Talih kuşu'nda ihale haftaya sonuçlanıyor

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şirketin yüzde 100 iştiraki Turktell'in kurduğu Şans Oyunları Yatırım Holding'in teklif veren iki gruptan biri olduğu Milli Piyango ihalesinin önümüzdeki hafta sonuçlanabileceğini söyledi.

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv de açık artırma görüşmelerinin 7 Mayıs'ta yapılacağını belirtti.

İhaleye Şans Oyunları Yatırım Holding'in yanı sıra Yunan OPAP S.A-Doğuş Grubu-Fina Holding-Alarko'nun oluşturduğu ortak girişim grubu teklif vermişti.

Öztürkler, 3. nesil (3G) mobil iletişim hizmetleri lisanslarının verilmesine ilişkin imtiyaz sözleşmelerinin imzalanmasından önce düzenlediği basın toplantısında, Milli Piyango'ya ilişkin nihai pazarlığın ne zaman yapılacağı sorusuna "İhale süreci önümüzdeki hafta sonuçlanabilir" dedi.

Şirketin yurtdışı yatırımlara yönelik olarak çevre ülkeleri yakından izlediğini belirten Öztürkler, Milli Piyango ihalesinin nasıl sonuçlanacağını yatırım değerlendirmeleri açısından beklediklerine işaret etti. Şans Oyunları Yatırım Holding ortak girişim grubu bünyesinde Tepe Grubu da stratejik olarak yer alıyor.

Karşılığı nakit olmak üzere, planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ait olan piyango, hemen kazan ve sayısal oyunlar ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarını içeren lisans ihalesi kapalı zarf içerisinde teklif alınmasının ardından görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

İhale Komisyonu gerekli gördüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Sayfa Yükleniyor...