TOKİ'den yurt isteği!

CHP'li Köse, TBMM Başkanlığı’na bir araştırma önergesi verdi.

TOKİ'den yurt isteği!

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından birinini barınma olduğunu ifade eden CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, yurt inşası konusunda TOKİ’den nasıl yararlanılabileceği konusunda Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Köse, devlet yurtlarının yetersiz olmasının ekonomik zorlukları nedeniyle velilerin elini kolunu bağladığını, yurtların tarikatların ağı haline geldiğini, her yıl otogarlarda kimi özel yurtlarca karşılanan öğrencilerin ekonomik mecburiyetin vermiş olduğu zorunlulukla hareket ettiğine işaret ederek veliler ise bu duruma isyan ettiğini bildirdi.

Hükümetin son yıllarda her ile bir üniversite açtığını, ancak üniversite öğrencilerine barınma olanağı sağlamadan üniversitenin açılmasına akademik çevrelerden de tepkiler geldiğini belirten Köse, akla gelen ilk alternatifin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olduğunu söyledi.

Köse şunları söyledi:
“TOKİ’nin ülkemizde yer alan öğrenci yurdu sorununda aktif bir rol oynamasının olanaklı olduğu görülmektedir. 81 il'de aynı anda çalışmaların başlatılmasıyla yurt sorunu büyük oranda çözülebileceği ve aileler ile öğrencilerin rahat nefes almasının sağlanabileceği belirtilmektedir. Bu konuda acilen çalışma yapılması şart olmuştur.”

Sayfa Yükleniyor...