Yunanistan'da yeni önlemler bekleniyor

Avrupa Komisyonu ile Yunan hükümetinin dünkü görüşmesi sonrası, Yunanistan'ın yeni önlemler alacağı beklentisi güçlendi. Yunanistan Başbakanı Papandreu, Rehn ile yaptığı görüşmenin ardından, çarşamba günü bir kabine görüşmesi gerçekleştirme kararı aldı.

Yunanistan'ın birkaç gün içinde bütçe açığını kısmaya yönelik yeni önlemler alması bekleniyor. Dün Atina'da Yunan hükümetiyle temaslarda bulunan Avrupa Komisyonu'nın ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, Yunanistan'ın ek tedbirler alması gerektiğini söyledi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papaconstantinu ise, yeni adımlar atmaya hazır olduklarını ve bütçe kriziyle mücadele etmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

Yunan hükümetinin, Başbakan Yorgo Papandreu liderliğinde çarşamba günü gerçekleştireceği oturumda ek önlemleri ele alması bekleniyor.

Bu arada, Papandreu'nun, cuma günü Almanya'ya gerçekleştireceği ziyaret de yakından izlenecek. Papandreu'nun, Almanya Başbakanı Merkel'i ziyaret ederek, son dönemde artan Yunan-Alman gerilimini azaltmayı ve Almanya'nın desteğini almayı hedeflediği belirtiliyor.

Diğer yandan Avrupa'nın önde gelen ekonomistlerinden biri olan Otmar İssing, Yunanistan için doğru adresin IMF olduğunda ısrar ediyor.

Eski Avrupa Merkez Bankası Başekonomisti Otmar İssing, Yunanistan'ın bütçe açığıyla mücadele sürecinde Avrupa Birliği'ne değil, IMF'ye gitmesi gerektiğini kaydetti.

Alman ZDF televizyonuna konuşan İssing, IMF'nin bu tip durumlar için oluşturulmuş bir kurum olduğuna dikkat çekti.

Sayfa Yükleniyor...