Yunanistan'ı korkutan tablo

110 milyar dolarlık yardım alan Yunanistan'ın yeniden kurtarılması gündemde. WSJ'ye göre, Yunanistan'ın 2013'e kadar 60 milyar Euro'ya yakın kaynak bulması gerekecek. İkinci yardım paketinin sert tedbirler içermesi bekleniyor.

Yunanistan'ı korkutan tablo

Kriz sürecinde Avrupa'nın ilk kurtarılan ülkesi olan Yunanistan'ın durumu yeniden tartışılıyor.

Yunanistan bir yandan krizi aşmaya çalışırken, ekonomik gidişata yönelik gösteriler de her geçen gün artıyor.

Böyle bir ortamda Avrupa ve IMF delegeleri gözden geçirme için Atina'da bulunuyor. IMF'den kıdemli bir yetkili, borçları yeniden yapılandırmanın Yunanistan için bir mucize getirmeyeceğini söyledi.

Wall Street Journal Gazetesi'ne göre Yunanistan'ın 2013'e kadar 60 milyar Euro'ya varan kaynak bulması gerekecek.

MASADAKİ SEÇENEKLER
Peki Yunanistan'ın seçenekleri ne? Hükümet harcamaları kıstı, vergileri yükseltmesi söylendi; yakında varlık satışı da başlayacak.

Ancak hükümetin aldığı önlemler içeride büyük bir siyasi tartışma yaratabilir. Dün Atina'da yaklaşık 3 bin kişi parlamentoya yürümüş, gösteriler yaşanmıştı.

IMF EK DESTEĞE HAZIR AMA
IMF, Yunanistan'ın istemesi halinde, ek destek vereceklerini açıkladı. Almanya ise sağlanabilecek yeni desteğin çok net koşullarının olması gerektiğini belirtti. Almanya, Yunanistan’a yeni bir destek sağlamadan önce Papandreu hükümetinin ödevlerini yerine getirip getirmediğine bakacak.

AB ve IMF kredisi aldıktan bir yıl sonra borcunun sürdürülebilirliği sorgulanır hale gelen Yunanistan, gözden geçirme ziyaretinden yüzünün akıyla çıkarsa AB'den ikinci kez yardım alabilir.

2012'YE KADAR PİYASADAN BORÇLANAMIYOR
Yunanistan piyasadan uzun vadeli borçlanmaya ancak 2012'de başlayabilecek. Son dönemde gelir hedeflerini yakalayamayan Yunanistan'ın piyasaya 2012'de de dönemeyeceği belirtiliyor.

YENİ PAKET ZORLAYACAK
Yunanistan AB ve IMF'den 110 milyar Euro'luk yardım alarak kriz sürecinde nefes almıştı. Yunanistan ikinci bir paket üzerinde uzlaşırsa bunun şartlarının çok sert olacağı kaydediliyor.

Euro Bölgesi yetkilileri gelecek hafta Yunanistan krizini görüşecek.

Sayfa Yükleniyor...