Stonehenge'ı 4 bin 500 yıl önce inşa eden işçiler lüks yiyeceklerle beslendi: Kıymalı turta, kuruyemiş ve diğerleri...
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve dünyanın en önemli tarihi anıtlarından biri olarak kabul edilen Stonehenge ile ilgili yeni bir keşif yapıldı. Arkeologlar yaptıkları kazı çalışmasında, 4 bin 500 yıl önce çalışan işçilerin nasıl beslendiğini dair kalıntılar buldu. Buna göre inşaat işçileri, yapımı ve pişirmesi karmaşık süreçler gerektiren kıymalı turta, kuruyemiş, meyveler ve çeşitli şekelerlemeler tüketti. Uzmanlar, yeni keşfin dönemin sosyo-ekonomik yapısına ilişkin önemli bilgiler sunduğunu duyurdu.
1986 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilen, İngiltere'nin Wiltshire kentindeki Salisbury Ovası’nda bulunan Stonehenge, her biri yaklaşık 4,1 metre yüksekliğinde, 2,1 metre genişliğinde ve yaklaşık 25 ton ağırlığında dikili taşlardan oluşan bir çemberden meydana geliyor.