Daha önce yere dökülüyordu, şimdi kilosu 100 TL'den satılıyor
Mersin'in Erdemli ilçesinde, erik ve badem çağlasının ardından 5 yıl öncesine kadar üreticiler tarafından yere dökülen kayısı çağlasının ilk hasadı gerçekleştirildi. Daha önce seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlası, şimdilerde kilogramını 100 TL'den satılıyor.
![Daha önce yere dökülüyordu, şimdi kilosu 100 TL'den satılıyor - 1](https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/KfRv_8BbJ0mKPSow9D7hUw.jpg?width=1000&mode=both&scale=both&v=1614405288343)
Mersin'in Erdemli ilçesinde kayısı ağaçlarında seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlası, ekşi ve lezzetli tadı keşfedilince katma değeri yüksek meyveye dönüştü.