Bulgurun serüveni
Güney Doğu Anadolu bölgesinde bulunan Gaziantep'in önemli tarımsal ihraç ürünleri arasında yer alan bulgurun haziran ayında başlayan sezonu eylül ayının sonuna kadar sürmektedir. Altın sarısı buğdayın Gaziantep Nizip'te bulunan bulgur işleme mekanlarından yola çıkarak sofralarımıza kadar gelme hikayesi fotoğrafçı Melih Sular'ın objektifine yansıdı.
Bulgurun serüveni
Bulgur; Buğdayın işlenmesi sonucu oluşan Anadolu coğrafyasının en önemli tahıl grubu besinlerinden birisidir. Ekonomikliğinin yanında aynı zamanda önemli bir de karbonhidrat kaynağıdır. Özellikle lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan bulgurun bir tabağında günlük ihtiyacınız olan bir çok vitamin ve mineral bulunmaktadır.
Fotoğraflar: Melih Sular