Haberler - NTV Haber 24.12.2014 - 11:23 | Son Güncelleme : 24.12.2014 - 11:58
İlişkilerin yarım asır sonra normalleşmesiyle birlikte, Küba, çok sayıda Amerikalı turistin ülkeyi ziyaret etmesini bekliyor.
Ambargo nedeniyle Küba'da hala kullanılan klasik Amerikan otomobillerinin turistler için çekim merkezi olması umuluyor..
Eski otomobiller Küba'nın simgelerinden biri küba'nın sembollerinden biri. Artık birer klasik olan bu otomobilleri, Küba trafiğinde başka hiçbir ülkede olmadığı kadar fazla görmek mümkün. Halkın kullandığı otomobiller, turistler için de bir çekim merkezi.
Bu otomobillerle turistlere turlar düzenleyen Kübalılar,Washington ile ilşkilerin normalleşme sürecine girmesiyle daha fazla Amerikalı turistin gelmesini ve işlerinin artmasını bekliyor.
ABD'nin uyguladığı ambargo nedeniyle çok sayıda kübalı hala 1950'li yıllardan kalan bu otomobilleri kullanıyor. Küba'da yaklaşık 60 bin klasik Amerikan otomobili bulunduğu tahmin ediliyor