Lüks restoranın böcek menüsü

Güney Afrika'nın Cape Town kentinde lüks bir restoran müşterilerine sadece böcekten yapılan yemekler ikram ediyor.

  • 1

    Insect Experience adlı konsept restoranın şef aşçısı Mario Barnard, tüm yenilebilir böcekler üzerine uzmanlaştıklarını belirtiyor.

  • 2

    Böcek yemekleri itinayla hazırlayan şef Barnard amaçlarının insanların önyargılarını yıkmak olduğunu söylüyor.

  • 3

    Barnard'a göre şık bir sunumla ikram edilen yemeği tadan müşteriler, böcek yeme konusundaki psikolojik bariyeri daha kolay aşıyor.
  • 4

    Reuters'a konuşan Barnard, en çok tercih edilen yemeklerden birini "Mopane larvasında yapılan tahinli humus yatağında siyah asker sineği larvası unu ve nohut unundan yapılmış kroket olduğunu söylüyor.

  • 5

    Tabak süslemede sık sık kurutulmuş un kurdu kullanan şef Barnard, bu böceğin doğal bir protein kaynağı olduğuna dikkat çekiyor.
  • 6

    Restoranın en ilgi çekici tatlısı böceklerden yapılan dondurma.
  • 7

    Mario Barnard, Cape Townluları daha fazla böcek yeme konusunda ikna etmeyi başarırsa, farklı kentlerde yeni şubeler açmayı planlıyor.
  • 8

  • 9