Haberler 21.10.2013 - 12:55
İsviçre’nin batısında yer alan Gruyeres’te Murith ailesinin 5. nesli her yıl Mayıs ayının ortalarıyla Ekim ayı arasında ünlü Gruyeres yayla peynirini üretiyor. Aile yerel bölgede satmak için her yıl 200 tekerlek peynir üretiyor. Yaklaşık olarak 1000 $ ve üzeri fiyatlara satılan peynir tekerlekleri 25 ila 40 kg. arasında oluyor ve olgunlaşmaları en az altı ay sürüyor.
Reuters fotoğrafçısı Denise Balibouse geçtiğimiz otlama sezonu boyunca İsviçre Alpleri’nde Murith ailesi ile vakit geçirerek gerçek bir İsviçre peynirinin yapılış aşamalarını fotoğrafladı.
Çiftçi Jacques Murith peynir suyunu hazırlıyor.
İnekler Tsermon Dağı'ndaki tarlalarda otluyorlar.
Murith ineklerini peynir sezonunun ilk gününde yola çıkmadan önce bir araya getiriyor.
Murith ailesinin üyeleri ve arkadaşları inek sürüsü ile Gruyeres Kalesi'ne doğru yürüyorlar.
İnekler sabah sağımından sonra dışarıdalar.
Murith ailesinin bir başka üyesi çiftçi Alexandre Murith inekleri sağıyor.
Jacques Murith ateş için ormanda odun kesiyor.
Süt bakır bir kazanda kaynatılıyor.
Jacques Murith yağsız sütü bakır kazanın içine döküyor.
Üretim esnasında tanelerin içerisinden lor peyniri ayrılıyor.
Tülbent kullanılarak tekerlekler kalıba sokuluyor.
Jacques Murith ve Alexandre Murith yeni tekerlek kalıplarını pressliyor.
Tekerlekler oluştuktan sonra kalıplar çıkartılıyor.
Murith parmaklarıyla yeni oluşan peynirdeki yapışkanlığı kontrol ediyor.
Peynirler Moleson Zirvesi önünden bir teleferik aracılığıyla olgunlaşma mahzenine teslim edilmeleri için aşağıya indiriliyor.
Alexandre Murith peynirleri mahzene taşıyor.
İsviçre Ulusal Günü için patlatılan havai fişekler...
Jacques Murith sezonun son gününde eve dönüyor.
İnekler Tsermon Dağı yamaçlarında otluyorlar.
Otlakta meraklı bir inek...