Yamaçlardan gelen peynir

Gerçek İsviçre peynirinin yapımı...

  • 1

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    İsviçre’nin batısında yer alan Gruyeres’te Murith ailesinin 5. nesli her yıl Mayıs ayının ortalarıyla Ekim ayı arasında ünlü Gruyeres yayla peynirini üretiyor. Aile yerel bölgede satmak için her yıl 200 tekerlek peynir üretiyor. Yaklaşık olarak 1000 $ ve üzeri fiyatlara satılan peynir tekerlekleri 25 ila 40 kg. arasında oluyor ve olgunlaşmaları en az altı ay sürüyor.

    Reuters fotoğrafçısı Denise Balibouse geçtiğimiz otlama sezonu boyunca İsviçre Alpleri’nde Murith ailesi ile vakit geçirerek gerçek bir İsviçre peynirinin yapılış aşamalarını fotoğrafladı.

    Çiftçi Jacques Murith peynir suyunu hazırlıyor.
  • 2

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    İnekler Tsermon Dağı'ndaki tarlalarda otluyorlar.
  • 3

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Murith ineklerini peynir sezonunun ilk gününde yola çıkmadan önce bir araya getiriyor.
  • 4

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Murith ailesinin üyeleri ve arkadaşları inek sürüsü ile Gruyeres Kalesi'ne doğru yürüyorlar.
  • 5

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    İnekler sabah sağımından sonra dışarıdalar.
  • 6

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Murith ailesinin bir başka üyesi çiftçi Alexandre Murith inekleri sağıyor.
  • 7

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Jacques Murith ateş için ormanda odun kesiyor.
  • 8

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Süt bakır bir kazanda kaynatılıyor.
  • 9

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Jacques Murith yağsız sütü bakır kazanın içine döküyor.
  • 10

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Üretim esnasında tanelerin içerisinden lor peyniri ayrılıyor.
  • 11

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
  • 12

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Tülbent kullanılarak tekerlekler kalıba sokuluyor.
  • 13

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Jacques Murith ve Alexandre Murith yeni tekerlek kalıplarını pressliyor.
  • 14

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Tekerlekler oluştuktan sonra kalıplar çıkartılıyor.
  • 15

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Murith parmaklarıyla yeni oluşan peynirdeki yapışkanlığı kontrol ediyor.
  • 16

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Peynirler Moleson Zirvesi önünden bir teleferik aracılığıyla olgunlaşma mahzenine teslim edilmeleri için aşağıya indiriliyor.
  • 17

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Alexandre Murith peynirleri mahzene taşıyor.
  • 18

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    İsviçre Ulusal Günü için patlatılan havai fişekler...
  • 19

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Jacques Murith sezonun son gününde eve dönüyor.
  • 20

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    İnekler Tsermon Dağı yamaçlarında otluyorlar.
  • 21

    Yamaçlardan gelen peynir

    Yamaçlardan gelen peynir
    Otlakta meraklı bir inek...