İş zekası sosyal medyasız olmaz

Sosyal medya ve iş analitiği konusunda önde gelen uzmanlardan Timo Elliott, geleceğe yatırım için sosyal medyaya ve mobil uygulamalara yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

İş zekası sosyal medyasız olmaz

Sosyal medya ve iş analitiği alanında dünyanın önde gelen konuşmacılarından Timo Elliott, iş dünyasına yönelik yeni sosyal medya uygulamalarını paylaşmak üzere İstanbul’daydı. Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Elliott, iş dünyasının büyük bir veri patlamasıyla köşeye sıkıştığın, şirketlerin kendileri hakkında herhangi bir bilgiye herhangi bir zamanda ulaşmalarının artık çok daha zor olduğunu söyledi.

SAP BusinesObjects Stratejik Pazarlama Direktörü Elliott, bilgiye gerçek zamanlı olarak ulaşmanın rekabette öne geçmek, verimlilik ve maliyetlerin azaltılmasında başrolü oynadığını vurguladı. Elliott SAP BusinessObjects çözüm yelpazesindeki İş Zekası ve Kurumsal Bilgi Yönetimi uygulamalarının yeni 4.0 sürümlerinden oluşan bu tümleşik platform sayesinde, iş analitiğinin gücünün kurum çalışanlarının emrinde olacağını ve bu sayede en doğru bilgiye anında ulaşacaklarını belirtti.

Elliott şöyle devam etti:


İş zekası sosyal medyasız olmaz - 1

“Veri hacmindeki artışın en önemli nedenlerinin mobil ve sosyal medya uygulamalarının kullanımındaki artışa bağlı. Günümüzde Facebook, Çin ve Hindistan’ın ardından dünyanın üçüncü büyük ülkesi olabilecek kadar büyük nüfusa sahip. YouTube üzerinde 2 milyardan fazla video bulunuyor. Çin’deki internet kullanıcılarının yüzde 70’i PC yerine bir mobil cihazla internete bağlanıyor.

“Hatta dünya çapında bulunan cep telefonu sayısı, size komik gelebilir ama, diş fırçası sayısından 1 milyar daha fazla. Bu örnekler saymakla bitmiyor. Geleceğe yatırım yapmak için sosyal medya ve mobil uygulamalara yatırım yapmaksa şart. Dahası kurumların iş zekası ve kurumsal bilgi yönetimi çözümlerini sosyal medya uygulamalarıyla adapte etmesi de artık bir zorunluluk”.

İş zekası sosyal medyasız olmaz - 2 Timo Elliott

Elliott’a göre global krizle birlikte küçülen bütçeler, satın almacıların bitmeyen en düşük fiyat talepleri ve bugün sayıları 1000’i aşan hukuki sınırlandırmalar, şu anda iş dünyasını zorlayan konuların başında geliyor. Elliott, “Ancak tüm bunların sonucunda analiz edilmesi gereken inanılmaz bir veri miktarının ortaya çıktığını unutmamak gerekiyor. Şirketlerin bu verilerin hepsini en hızlı şekilde analiz etmesi içinse BT altyapılarını yenilemeleri gerekiyor. Sıradan bir sistemin 1 saat 17 dakikada yapabildiği bir analiz, SAP teknolojileriyle artık 13 saniye gibi inanılmaz bir sürede yapılabiliyor” dedi.

Sayfa Yükleniyor...