Sulukule'nin son anlarına tanıklık

Nejla Osseiran’ın yaptığı 'Canım Sulukule…', Sulukule’nin kentsel dönüşüm/yersizleştirme sürecinin son anlarına tanıklık ediyor.

Sulukule'nin son anlarına tanıklık

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi 18 Mayıs Salı günü saat 18.00’de yönetmenliğini Nejla Osseiran’ın yaptığı 'Canım Sulukule…' kısa filminin gösterimine ve sonrasında gerçekleştirilecek panele ev sahipliği yapıyor.

“Canim Sulukule…”, Sulukule’nin kentsel dönüşüm/yersizleştirme sürecinin son anlarına tanıklık eden bir sosyal-belgesel ve fotoğraf projesidir. Fotoğraflarının çekilmesini, yurtlarından son bir anı kalması isteğiyle, Sulukuleliler talep etmişler ve objektife bu duygularla poz vermişlerdir.

Gösterim sonrasında Nejla Osserian’ın da katılacağı “Sulukule'de Kentsel Dönüşüme Yakalanan Hayatlar” başlığı altında bir panel gerçekleştirilecektir. Moderatörlüğünü Birleşmiş Milletler Habitat AGFE Zorla Tahliyeler Üzerine Danışma Kurulu Yerel Temsilcisi Cihan Baysal’ın yapacağı panelde Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve sanat tarihçisi Derya Nuket Özer, İnsan Yerleşimleri Derneği Başkanı Aslı Kıyak İngin, Sulukule Platformu adına Neşe Ozan ve Hacer Foggo, Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Pündük konuşmacı olarak katılacaklardır.

Nejla Osseiran Hakkında
Babası Lübnanli, annesi Türk olan Osseiran’ın çocukluğu birkaç farklı ülkede geçti. İlk ve ortaokulu Beyrut’ta okudu. 1975’te, iç savaşın patlak vermesinden bir yıl sonra, annesinin ülkesi ’ye ailesiyle göç etmek zorunda kalmıştır. 1989 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Osseiran, fotoğrafa üniversite yıllarında başladı. Yoksulluk, Çalışan Çocuklar, kimlik ve zorla tahliyeler gibi konularla ilgili çalışmaları çeşitli etkinlerde sergilendi ve yayımlandı. 2007 yılından 2009 yılına kadar Sulukule’de belgeleme çalışmaları yapmıştır.

Sayfa Yükleniyor...