7 ay sonra müzakereler başlıyor

Kıbrıs'ta taraflar 7 ay aradan sonra müzakere masasına bugün dönüyor. Rum yönetimi, Barbaros Hayrettin Paşa sismik arama gemisinin sondaj çalışmalarını gerekçe göstererek müzarerelerden çekilmişti.

Haberler NTV Haber 15.05.2015 - 08:40

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiades'i geçtiğimiz günlerde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs özel danışmanı Espen Barth Eide bir araya getirmişti.

BM karargahı olarak kullanılan ve ara bölgede bulunan Ledra Palace Oteli'nde buluşan Kıbrıslı liderler 2 saat süren akşam yemeğinde müzakerelerin başlama tarihi olarak 15 Mayıs'ı belirlemişti.

Kıbrıs Rum yönetimi, Barbaros Hayrettin Paşa sismik arama gemisinin Rum sondaj alanlarında çalışmalarını gerekçe göstererek 7 ay önce müzakerelerden çekilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız