AB "hellim" kararını verdi

Avrupa Birliği hellim konusunda önemli bir karar aldı. AB ürünü hem Rumların kullandığı "hallumi" hem de Türklerin kullandığı "hellim" adıyla tescilledi.

Haberler NTV Haber 28.07.2015 - 16:42

Avrupa Birliği Kıbrıs'ta hem Türk hem de Rum kesiminin dünyada en çok bilinen ürünü olan hellimle ilgili kararını verdi.

Karara göre ürün, adanın her iki kesiminde kullanılan adıyla tescillendi. Karar, adanın güneyinde veya kuzeyinde üretilmeyen ürünlerin "hellim" ya da "hallumi" adıyla satılamayacağı anlamına geliyor.

Kıbrıs Rum Yönetimi hellimin tescillenmesi için Avrupa Birliği'ne başvuruda bulunmuş, KKTC de ürünün yüzyıllardır sadece Rumlara değil, Türkler tarafından da üretildiğini bildirerek bu durumun dikkate alınmasını talep etmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız